Archive for juli, 2007

We gaan bijna op vakantie

Nog vier nachtjes slapen en dan gaan wij op vakantie naar Turkije.

Op zich best spannend hoor. Het is voor het eerst met een baby’tje op vakantie en voor Giovanni met zijn babybroertje. Dan ook nog met vliegtuig. Hoe dat allemaal zal gaan weet ik niet. Het is natuurlijk een andere vakantie dan anders. Ik heb ook  avontuurlijke vakanties gekend. Situaties waarvan ik nu ook wel denk heb ik mij daar in begeven? Met kinderen denk je over bepaalde situaties toch anders. Sommige dingen kunnen ook niet met kinderen. Toch was ik stiekem ook weleens jaloers als ik reisverslagen las van mensen die hele wereldreizen maakte met hun kleine kinderen .Alhoewel ik mij afvraag of dat voor een klein kind wat uitmaakt en of ik dat nou zelf wel zou willen. Een kind houdt toch het meest van rust, reinheid en regelmaat en die hoeft heus van zich zelf uit geen piramides te bezichtigen. Het zat meer in het feit dat destijds iets simpelder met Dion nog niet mogelijk was terwijl dat dan als iets vanzelfsprekend werd aangenomen.

Dion gaat niet mee op vakantie en dat blijft  confronterend. Ja ook na bijna tien jaar. We hebben het moeten accepteren. Het is gewoon jammer dat het niet echt een optie is om Dion mee te nemen. Dion heeft door zijn pdd nos zekere regelmaat en structuur nodig. Om het dan nog maar niet eens over zijn visuele handicap te hebben .Dion regeert het beste op vaste structuur en regelmaat. Nu gaat Dion naar de woongroep van Bartimeus  waar ook een leuk programma is en hij lotgenootjes heeft waarmee spelen gemakkelijker gaat. Maar het blijft altijd beetje pijn doen om te weten dat alle voorbijgaande jaren zo anders hadden kunnen zijn en dan bedoel ik natuurlijk niet alleen de vakantie. Zoals Fabian heel veel laat zien hoe het ook kan is het ook wel weer eens van waarom kon het toen niet zo gegaan zijn,wat lekker relaxt. Ik zou er zo nog een paar d,r bij willen……Maar ja ze worden groot en Fabian krijgt peuterpuberteit en de tweeling worden inmiddels  al echte pubers. Fabian is een superbaby. Hij lacht bijna de hele dag door en is supertevreden. Als ik met Fabian op stap ga staat hij volop in de belangstelling. Krijgt complimentjes over zijn lach en mooie grote blauwe ogen. Giovanni is dolblij dat we op vakantie gaan WANT zegt Giovanni: Het is al weer twee jaar geleden!. Hij is wel op kamp geweest met de scouting en manlief  is nog  met de motorclub op stap geweest. De buurman die  toevallig ook zo,n oude rus heeft ging ook mee….Jawel en naar…Daar waar wij in de buurt gewoond hebben tot een dikke vijf maanden geleden. Maar zo voelt het niet. Nog maar vijf maanden. Maar goed…nu wil ik in najaar maybe met een vriendin naar Parijs toe.

Mijn ouders gingen vroeger totdat ik een jaar of  8 was  overigens nooit op vakantie. We gingen wel dagjes uit. Mijn eerste vakantie was overigens hotel de Klok op Ameland (het bestaat dus nog steeds onder die naam) Mijn ouders raakten verknocht aan de waddeneilanden en bijna elk jaar werd er een ander eiland bezocht. Maar ja je moet geen twee weken regen op zo,n eiland hebben want dan is het snel saai. En dat hebben we ook een keer gehad. Maar de waddeneilanden blijf ik overigens altijd stil koesteren.Vooral Terschelling en Vlieland. Maar ik wilde ook dolgraag een keer naar het buitenland en mijn ouders moesten daar niks van weten. Weken voor dat we naar de wadden gingen werd de koffer  al ingepakt en moest alles tot in detail geregeld zijn . En ik treuzel maar wat aan tot soms kort voor vertrek. Met reispapieren ben ik overigens wel heel zuinig en heb dan bijna dwangneurose, maar paar jaar geleden met de wintersport waren we de sleutels  van auto en huis kwijt. We zouden midden in de nacht gaan rijden en werd bijna neurotisch tot dat we ze vonden op geheel ondoordacht wegleg  plekje. Als ik daar en dik uur later zoeken niet bij toeval had gekeken. We zochten immers al buiten hihi.

Ik was al 19 jaar voor ik voor het eerst op vakantie ging en kwam naar het buitenland en destijds als een kuddedier mee ging met  de goedkoopste  allereerste aanbieder in een afgeladen bus naar Spanje. Wat dat betreft mag Giovanni niet klagen. Maar de reislust en nieuwsgierigheid naar andere landen heeft hij wel van mij. We hebben er erg zin in en vooral met dit weer. Bah dat ben ik zo zat. We wonen zo mooi dicht bij het strand, maar er komt niks van. En ik wil graag buiten eten enz. Mijn schoonouders passen in onze vakantie op ons huis en dieren en hebben zo ook vakantie op de veluwe. Maar nu heb ik echt zin om naar een land te gaan waar het lekker warm is. Nederland trekt mij niet zo. Hooguit voor een weekend of midweek. Tja en hoe het nu zal gaan. Het blijft spannend. Daarnaast ben je nu wel meer gebonden. Fabian is nog geen nachtje van huis geweest met zijn veertien maanden. Maar als we straks 12 en half jaar getrouwd zijn in januari…Stiekem willen we dan wel eens met alleen zijn tweetjes na vele jaren er  een keertje tussen uit.

We gaan in Turkije eerst gezellig met zijn viertjes op 1 kamer slapen ;  ) De romantiek zal daardoor wel geen hoogtij vieren …………

We gaan  zekers lekker zonnen, zwemmen,  lezen, uit eten, tasjes en zonnebrillen scoren en wie weet ook nog wel een autootje huren.

Read the rest of this entry »

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief