Archive for maart, 2011

Een liftavontuur

Bij liften denk je tegenwoordig eerder aan een face-lift of een lift in een gebouw.

Hoe vaak zie je in Nederland nog een liftend mens? Vroeger in de jaren tachtig, ”af en toe liften een vriendin en ik  destijds weleens voor de grap”. Don’t  tell me  why . Maar ooit liftte ik een keer alleen. Het was toen meer noodgedwongen. Het zou namelijk niet in mij opkomen omdat als vrouw alleen te doen. Maar blijkbaar had ik weinig andere keus. Ik liep stage in een instelling in het bos en zou met de bus naar het station gaan. Ik kwam er echter achter dat ik mijn portemonnee  kwijt was. Laat ik stellen dat er toen dus nog geen mobiel was om je uit de brand te helpen. Verder was er alleen maar bos. Ik besloot  dus om alleen te gaan liften bij de oprit van de snelweg nabij Nunspeet richting Zwolle. Het komt nu bijna onwerkelijk over dat ik destijds deze keuze gemaakt heb. Wat ik echter nooit zal vergeten is wat er vervolgens gebeurde……

Er stopte al snel een auto met drie mannen. Het voelde of ik op dat moment geen andere keus had dan om in te stappen. De mannen waren aardig. Toch voelde ik mij niet op mijn gemak. Op de achterbank zat ik met een man in legeruniform. Vanuit mijn ooghoeken zag ik hem rommelen in een tas en er vervolgens lederen handschoenen uithalen. Vervolgens trok hij ze aan. Je kunt je voorstellen dat mijn onrust toenam. Wat was hij van plan?

Zou hij mij gaan vermoorden.  Zou hij mij gaan wurgen of bedwelmen met iets. Het was immers veel te warm in de auto voor handschoenen! Al mijn zintuigen stonden op scherp, maar ik kon geen woord meer uitbrengen. Mijn laatste uur was aangebroken. De handschoenen zouden geen sporen achterlaten. Het betekende alleen maar onraad. Zijn hand ging inderdaad richting mij. Richting mijn schouder en hals. Maar hij zei er niks bij en ik verroerde geen vin. Dit was het dan,  ik was gewaarschuwd voor het gevaar van liften…..

Ik had dit over mij afgeroepen.


Ik wilde je niet laten schrikken zei de man, maar…..

(Need I say more?!)

Er zat een …… bij je hals….

KLIK HIER VOOR HET ANTWOORD

Het was mijn laatste keer liften. Maar we kregen nog weleens een lifter.

Manlief en ik reden ooit een keer op Kreta toen vanuit het niets een Griekse bejaarde man op een eenzame weg midden voor onze huurauto sprong. Wij moesten dus wel stoppen. Vervolgens morrelde hij wat aan onze achterportier. Zonder wat te zeggen stapte hij vervolgens  in en gebaarde hij dat wij moesten gaan rijden.  Hij mompelde en gromde wat. Een paar kilometer verderop gebaarde hij druk  dat hij er weer uit wilde. Dat was inmiddels in een gehucht. Tja…….

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief