Overzicht van de meivakantie

loveisintheair

Blijkbaar heeft afgelopen meivakantie zoveel indrukken achtergelaten dat het zich niet liet samenvatten in 1 logje. Parijs hebben wij als fantastisch ervaren en heeft tevens een onuitwisbare indruk gemaakt op ons. In principe houd ik meer van rust dan drukke steden. Ik zag er dan ook enigszins er tegenop omdat ik niet wist wat ons  te verwachten stond en dan met name hoe het met een peuter zou vergaan met zoveel indrukken. Maar peuter vond het allemaal geweldig en zonder problemen onderging hij de metropool of het de normaalste zaak van de wereld was, als een echt wereldburgertje. Gelukkig had ik de buggy nog even bewaard, ondanks deze al bijna naar de kringloop was gebracht bood deze zekers in Parijs een uitkomst. Parijs was voor drie dagen zekers te kort. Wij willen zekers er nog een keer weer een bezoek brengen. Dan zullen wij zekers een dag voor het Louvre uittrekken. Maar we hebben ook nog zoveel niet gezien en winkelen, daar is het al helemaal niet van gekomen. Parijs zit vanaf nu in ons hart.

Het weer heeft weliswaar niet echt meegezeten. Belangrijkste was wel, wij hielden het voornamelijk droog !Desondanks het mindere weer heeft deze vakantie een verpletterende indruk achtergelaten.

Met lange autoreizen hebben onze kids nooit gezeurd. Wij krijgen met regelmaat te horen dat dat voor veel kinderen niet opgaat. Kinderen die al met een kwartier autorijden beginnen te jengelen, deze ervaring kennen we niet met onze kinderen. Wij zijn er ook geen dvd-speler of gameboys voor nodig. Als we het aan peuter zouden overlaten zou hij zelfs niets liever doen dan met de camper op reis gaan. Nu houd moeders ook niet zo van het lange afstand rijden. Het hoort er wel bij. Onze camperreis ging via Luxemburg naar de Franse Ardennen richting Parijs. In Parijs brachten wij drie dagen door, met een vierde dag in Euro Disney. 16 jaar later is er veel veranderd blijkt, zowel in het park als met ons leven. We rijden via Giverncy naar de kust Le Treport. Via Calais naar Brugge. In totaal is er bijna 1700 kilometer afgelegd in deze vakantie. De reis heb ik globaal in Google earth weergegeven. De ervaringen, foto’s, filmpje in meerdere blogjes. Er is veel tijd in gaan zitten. Maar dan eindelijk is het klaar. Toen wij weer thuis kwamen was het maar 10 graden in huis!  De bloemen die ik een week voor onze reis van een buurvrouw had gekregen stonden nog mooi op de vaas! De meeste bloemen in de tuin zoals de rododendron moeten nog gaan bloeien, daar kunnen wij dus nog wat gaan genieten.
Meivakantie 2010 camper weergeven op een grotere kaart

Meivakantie 2010 camper weergeven op een grotere kaart

Overzicht chronologische volgorde in linkjes

1 mei Luxemburg

2 mei Luxemburg (Vianden) en Buzancy

3 mei Aankomst Parijs

4 mei Parijs (Eifeltoren, Arc de Triomphe, Hôtel des Invalides)

5 mei Parijs ( Notre Dame, het Louvre)

6 mei Parijs ( Basilique du Sacré-Cœur, Montmartre, Moulin Rouge)

7 mei  Parijs ( Euro Disneyland )

8 mei Giverny ( Monet huis en tuinen)

9 mei Le Treport (Normandie)

10 mei Calais

11 mei Brugge ( Belgie)

12 mei Naar huis

2 Responses to “Overzicht van de meivakantie”

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief