positieve zwangerschapstest

Wel of niet al vertellen. Het spookte al een week door mijn hoofd. Sinds ik vorige week maandag heel snel naar de stad ben gegaan omdat ik overtijd was en niet wist hoe snel ik de zwangerschapstest uit de verpakking kon grissen. Hoe snel ik zag dat het positief was. Zwanger, Hartstikke zwanger.

Het is nog pril. Terdege ben ik mij bewust van het feit dat het gewoon nog snel fout kan gaan. Maar dan zou ik het achteraf moeten vertellen en dat is dan ook weer niet fijn omdat niemand dan wist dat je zwanger was. Maar ik moet nu niet van het negatieve uitgaan. Natuurlijk speelt er nu al een zekere onrust weer mee. Dat het kindje hopelijk niet te vroeg geboren wordt zoals met onze tweeling. Is de kans dat het weer een tweeling is groot en wat als het gehandicapt is.

Maar wat vooral heel apart is is de uitgerekende datum. Deze valt een dag voor mijn vaders verjaardag. Het kindje zou dus net zo goed op 23 juni geboren kunnen worden! En dat terwijl mijn vader destijds twee dagen voor de geboorte van onze tweeling is overleden. Dan lijkt er een rode draad door zwangerschap en mijn vaders rol daarin te lopen.

Gisteren was een vriendin, tevens lotgenoot met haar kids op bezoek. Haar tweeling is ook drie maanden te vroeg geboren. Ook in het Sophia. Wij begrijpen elkaar als geen ander. In meerdere opzichten zijn wij overigens lotgenoten. Haar ene zoon heeft ook een handicap overgehouden. Ook zij is beide ouders al verloren. Ik kon het niet meer voor mij houden, mijn schoonouders wisten het alleen, maar na vandaag nog een paar vriendinnen gebeld te hebben ben ik zover dat ik het op mijn weblog plaats. Het is toch ook een beetje mijn dagboek. Daar mag dit belangrijke detail zekers niet in ontbreken.

De huisarts was ook erg verrast. Hij vond het geloof ik wel erg leuk om te horen. Op 9 november heb ik mijn eerste controle bij mijn vertrouwde gynaecoloog, een schat van een mens.

Dus als alles goed gaat zal mijn weblog straks met nieuwtjes gevuld worden. De gang van zaken en het verloop van de zwangerschap. Ik hoop van harte dat er over 8 maanden een gezond broertje of zusje voor Dion en Giovanni geboren wordt. Een meisje lijkt mij erg leuk in dit mannenhuishouden. Maar gezondheid staat voorop.

23 Responses to “positieve zwangerschapstest”

 • Jeanette zegt:

  Mooi omschreven Karin. Inderdaad het zou de cirkel rond maken. The circle of life zoals Elton John heeft gezongen.

 • henriet zegt:

  hoi jeanet
  je hebt me net het heugelijke nieuws verteld en ben eigenlijk best verrast ,denk er alsmaar aan ,t,is nog wel erg pril maar vind het bijzonder mooi ,nogmaals gefeliciteerd en ik hoop het allerbeste voor jullie .
  veel liefs van henriet

 • karin zegt:

  Hallo Jeanette,

  Proficiat met dit geweldige nieuws. Het zou heel bijzonder zijn als de baby op 23 juni terwereld zou komen. Dat maakt de cirkel rond. Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe, het zal zeker spannend zijn en ik duim voor je dat alles goed mag gaan.

  groetjes,
  Karin, mama van Jos en Thijs

 • Sandra zegt:

  aha, dus dat was het grote nieuws waar je het over had. van harte gefeliciteerd hoor meid, best spannend, maar wel fijn dat je onder controle komt van een vertrouwde gynaecoloog. het is inderdaad nog pril, maar heb vertrouwen in jezelf en je kindje. 23 juni zou inderdaad een hele mooie datum zijn.

 • harriet zegt:

  van harte met de zwangerschap we duimen voor een goed einde.
  bij ons is de jongste chariza op dezelfde dag als haar oma geboren wij vinden het bijzonder.

  groetjes harriet mamma van justin*,nathalie(3)28 wk-900gr.en chariza(1)

 • wilma zegt:

  van harte met de zwangerschap
  en we gaan duimen tot er een baby hier word aan gekondig
  we komen toch wel ff weer hier kijken en

  we komen jou een hele fijne dinsdag brengen
  ondanks het regen en wind
  groetjesss

 • wat leuk ….heel veel geluk.. liefs van***els lennertz*** 😛 😛 😛 hou goed je rust. 😉

 • Gaby zegt:

  GEFELICITEEEEEEEEEEEEEEEERD!!!! En tuurlijk kan er altijd wat mis gaan, maar daar gaan we maar ff niet van uit :D! Cool :D.

 • Hallo Jeanette,

  Wat een super nieuws zeg! Erg spannend hoor!
  Hoe vinden de jongens het dat ze er een broertje of zusje bij krijgen!
  Geniet lekker, ik ga heel hard voor jullie duimen dat je gewoon een heerlijke zwangerschap van 9 maanden zult hebben! 😛

  Liefs Maike
  Mama van Tim en Roy

 • Tessa zegt:

  Hoi Jeannet,
  Net las ik op maatje groter dat je zwanger bent. Geweldig joh!. Ik vind het ontzettend leuk voor jullie en wens jullie een fijne en voorspoedige zwangerschap toe.
  Het zal voor de boys ook wel erg leuk zijn.
  Probeer er van te genieten!

  Liefs Tessa Bottinga

 • Natasja Rahman zegt:

  Ontzettend gefeliciteerd! Ik wens je een geweldige zwangerschap en bevalling toe!

  Groetjes, Natasja Rahman

 • glinsterlin zegt:

  Van harte gefeliciteerd!
  Gelukkig is het al bijna juni! 😉 😀

  groetjes, lin

 • DionneWeb zegt:

  Hardstikke gefeliciteerd! 🙂

 • jopie zegt:

  van harte gefeliciteerd met je zwangerschap enne t allerbeste hoor! wij gaan ook beginnen voor de tweede ons dochtertje Jennifer is 2 jaar dus t word wel tyd voor de tweede [als t lukt natuurlijk!] een prettige dag morgen groetjes jopie xxx. 😉

 • Sandra zegt:

  nou Jeanette, je hebt nu inderdaad behoorlijk wat reacties gekregen en ik dacht: laat ik er nog maar eentje bij zetten! 😀

 • Jolanda zegt:

  Van harte meis!!
  En natuurlijk gaat het goed..je hebt het toch al eens eerder gedaan? 😉
  Mijn vriendin vertelde gisteren ook dat ze een positieve test had, en ik was de eerste die het hoorde! 😀
  Jullie lopen gelijk dus…spannend!!!
  Liefs Jolanda
  Ps, ik zal je link zsm veranderen, maar web-log is weer eens zo traaaaaaaaaaaag 😉

 • angel zegt:

  thx voor je berichtje… kom ik even terug loeren.. zie ik dus fantastisch nieuws staan.. van harte gefeliciteerd 😀

 • Petra zegt:

  Hoi hoi gefeliciteerd met je zwangerschap.
  Groetjes Petra

 • diana zegt:

  HoiHOI,

  Van harte proficiat wat gewelig zwanger!!
  Ik zag dat je 37 bent, en al twee kids hebt.
  Wat appart wat ik las over je vader, dat is inderdaad een rode draad.
  Zelf geloof ik in reincarnatie, en ben altijd bezig met datums en getallen, dus mij zou zoiets ook bezig houden!
  Wat ontzettend verdrietig om te lezen dat je vader vlak voor de geboorte van de tweeling is overleden, pppfff lijkt me heel erg moeilijk!!!
  Ik zelf ben 38 en word zo 39 en woon samen met ene vrouw nu beginnen bij mij pas moedergevoelens te komen alleen vraag ik me nu af ben ik niet te oud?
  het kan nog steeds maar ben erg bang voor alle risico,s.
  Dus even goed laten bezinken en nadenken alhoewel je soms gewoon je hart moet volgen en niet altijd je verstand.
  Ik wens je alvast een goede mooie zwangerschap toe , ik zal je site blijven volgen om te lezen hoe het allemaal verloopt.

  fijnedag

  diana

 • Slingertje zegt:

  Ik wil je heel graag een hele fijne en voorspoedige zwangerschap wensen!
  Ik kom beslist nog eens terug hier;)

  Groetjes Marian.

 • Astrid zegt:

  Wat jij met Jeanne hebt, heb ik met Misty. Wat een overeenkomsten!

 • Jeanette zegt:

  Hoi Astrid.Jeanne en ik begrijpen elkaar door deze ervaring als geen ander.Het is inderdaad heel bijzonder om iemand te treffen met zoveel overeenkomsten.Je voelt en denkt over heel veel dingen het zelfde en dat geeft verbondenheid.

 • Laurentius van Gulik zegt:

  Nou dat van die uitgerekende datum is inderdaad vreemd.

  Mijn vriendin is inmiddels zwanger van de 4e.
  De datum van conseptie is mijn vader zijn sterfdag.
  De datum van verwachte geboorte is mijn vaders geboorte dag.
  Heel vreemd allemaal.

  Maar een mooi verhaal.

  Succes

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief