Reisverslag Rügen met de camper

Oost Duitsland is mooi, vooral het eiland Rügen wat ons hoofddoel van deze reis was is fantastisch. Er is veel te zien en niet standaard te noemen. Prachtige natuur, mooie badplaatsen die opvallen door hun mooie architectuur . Denk de mensen in outfit anno nu en auto’s even weg en je waant je in het begin twintigste eeuw. Het is er netjes en verzorgd. Daarnaast heeft  het van veel landen wel wat, maar  er is maar weinig echt specifiek Duits te noemen. Zelfs de meeste plaatsnamen zijn opvallend te noemen.  Opvallend is natuurlijk Prora waar de bakermat van massatoerisme onder het regime van Hitler werd gelegd en de restanten nog over de afstand van een paar kilometer overeind staan als een donkere waas. Het eiland is compact wat betekent dat wij op het eiland geen grote afstanden hebben hoeven overbruggen. Opvallend detail is wel dat de Oostzee geen eb en vloed kent. Kunstschatten vanuit de zee zijn er dus bijna niet te vinden. Daarentegen  wel weer fossielen en gesteente vanuit de IJstijd.  Wij zullen er in ieder geval nog wel een keer weer heen gaan want een weekje was wel kort.

Hier het reisverslag en de foto’s.

Foto is link naar de  gehele reis, onder onderstaande foto zijn linkjes per plaats en dag.

Tevens is deze reis ook in Google Earth uitgewerkt.

kop1

Wustrow & Ahrenshoop

(1/2 mei)

Stralsund & Sellin

( 2/3 mei)

Göhren & Binz

( 3 mei)

Prora

( 3/4 mei)

De Königsstuhl

( 4/5/6 mei)

Kaap Arkona & Sittensen

( 7 /8 mei)


Oost Duitsland , Rügen weergeven op een grotere kaart

One Response to “Reisverslag Rügen met de camper”

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief