Paramaribo

Twee dagen brachten wij nog in de omgeving van en in Paramaribo door. Het hotel waar wij zaten was echt luxe in vergelijking met al het andere. Het was  ook heerlijk om na het verblijf uit het oerwoud een koud pilsje of wijntje te kunnen bestellen. Als het al in de jungle beschikbaar was werd er meteen een prijs opgezet die vaak niet meer reëel was. Er werd flink aan verdiend zeg maar, dan bleek het er wel te zijn.  Met de nieuwe lading was er 1 fles wijn meegekomen voor een week. Die hebben we tot het laatst bewaard.

Paramaribo doet zekers niet stads aan. Het oude centrum doet zelfs wel klein aan. Ik zie zelfs dat daar ook monumentenzorg is, alhoewel de meeste gebouwen wel een likje verf  of onderhoudsbeurt kunnen gebruiken. De jacht om voor het thuisfront met wat leuks aan te komen was eerlijk gezegd teleurstellend. Nu hadden wij ook geen tijd om uitgebreid te winkelen. Het winkelaanbod viel ook tegen en was weinig tijd voor. Wij gingen een fietstocht maken door de Commewijne. Met gevaar voor eigen leven fietsen we door Paramaribo en de Jules Wijdenboschbrug over. De fietsen kwamen van een verhuurbedrijf uit Ameland. Wij hebben die dag een grote afstand afgelegd. Wij hebben nog  een bezoek gebracht aan Nieuw Amsterdam ( fort en voormalige  strafgevangenis) waar een museum gevestigd is. Dan gaan wij nog dolfijnen spotten. Wij zien ze inderdaad, maar van verre afstand.

De laatste dag in Suriname is het feestdag . Het is Onafhankelijkheidsdag (Srefidensi). Wij zijn al vroeg in de stad en eerlijk gezegd valt het wat tegen.  Er staan wel kramen, maar veel winkels zijn dicht. De parade zou achteraf pas om vijf uur beginnen, daar ging het ons om. Na een zoveelste terrasje en eindeloos gesjok had ik liever bij het zwembad gelegen. De terugvlucht hebben we namelijk die nacht ook nog voor de  boeg. V wil graag tot de parade blijven en ondanks mijn moeheid stemmen  M en ik er maar mee in. Dat dit nog heel vervelend had kunnen aflopen blijkt op het moment dat geen enkele taxi voorhanden lijkt. De  taxichauffeurs waar we een beroep doen kijken ons met argusogen aan. Ze willen ons letterlijk niet meenemen. De reden, we zijn nat. De parade is namelijk helemaal in het water gevallen. Het begon te stortregenen op het moment dat Bouterse arriveerde. Gelukkig zijn we nog wel getuige geweest van de oefeningen. Ik heb nog een tijdje de paraplu mogen delen met een Surinaamse vrouw. Haar man nam deel in de parade. Toch wel sneu hoor. Uiteindelijk is er toch een taxi bereid om ons mee te nemen. Wij moeten op een dikke laag kranten gaan zitten. Ik ben blij, het idee dat wij  het vliegtuig  gemist zouden hebben!!!  Tja, ik had wel langer willen blijven, maar niet zo.  Het zit erop, het vliegtuig zal vertrekken om half 2 in de nacht. De vlucht zou 100 keer aangenamer verlopen dan de heenreis…….

Paramaribo vanuit de lucht (Blue Wing)

12

De brug

brug

Draaimolen

1z

Straatbeeld

1i

5

6

78

1s

Monumentenzorg, ook in Suriname, hier dan maar aan het werk?

1j

Palmentuin

pa

1n

1l

1xx

1k

1p

1o

1q

1r

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief