In de ban van de ring ; )

Vorig jaar rond deze tijd deed zich iets opmerkelijks voor……
Ik had een ring geërfd van een tante. Het is een oude trouwring van de eerste man van de moeder van mijn oma wie destijds zoals het verhaal moet doen geloven gestikt was in een visgraat. Op zich is de ring niet bijzonder, maar wel dus de geschiedenis. Het verhaal erachter. Ik droeg de ring dus ook trouw.

Vorig jaar ging ik met een vriendin naar een sauna. Ik weet nog dat mijn vriendin aan mij vroeg of ik mijn ringen niet af had gedaan. Er viel mij niks op. Ik had ze om en liet daarbij ook de ring van mijn moeder zien.

Het was Tegen sluitingstijd dat ik mij rot schrok.
De bewuste ring die ik geërfd had zat “opeens “niet meer om mijn vinger!. Ik voelde mijn hart een sprongetje overslaan en zag hem in gedachten al op de bodem van het zwembad liggen. In een afvoerputje of iemand anders die hem nu om de vinger droeg. Wanhopig deed ik een poging bij de receptie want ik voelde mij best schuldig. Maar er was geen ring gevonden.

Dagen later komt mijn man de grappenmaker mij iets brengen….Het is de ring  …..!

Een dag voor mijn saunabezoek was ik op de deel geweest.Daar “stond”een hokje met de cvketel, waar ik nimmer en nooit kwam. Er zat een oude deur in zonder klink. Mijn man komt ook bijna nooit bij dat hokje met deur zonder klink. Allebei zijn wij er met speciale redenen geweest.
Ik stak een vinger in het gat van de deur om hem te openen en raakte zonder het te merken daar dus al mijn ring kwijt. Mijn man doet het zelfde en hij voelt iets opmerkelijks in het gat. Het is een ring. De bewuste ring.

Op een meest onlogische plek. Maar dus ook door een wonder weer boven water. De ring is voor mij nu nog bijzonderder. Ik dacht hem kwijt te zijn geraakt aan een saunabezoek. Het meest logische. Maar daar viel het mij pas op dat ik hem kwijt was een dag later.

Inmiddels is het bewuste hokje er niet meer. De deur nog wel. Mijn man de handige klusser. Ik kom met de ideeën. Hij voert uit  hebben de deur een nieuwe bestemming gegeven. Het blijft een mooie deur. Het heeft inmiddels ook een klink.
Er is nog flink werk aan de winkel voor onze nieuwe slaapkamer. De deur moet nog flink opgeknapt worden. Evenals onze nieuwe slaapkamer. Ben je nieuwsgierig wat er zich momenteel achter de deur bevindt. Klik op de deur. Weer wat anders als openen met een vinger .

5 Responses to “In de ban van de ring ; )”

 • Sandra zegt:

  aha, dus dit is jullie nieuwe project! het is ook een hele oude mooie deur zeg. als antwoord op je vraag over onze verhuizing: niet dezelfde woonplaats, maar wel in de buurt (scheelt geloof ik 10 km). niet noord-oostelijker in ieder geval, jammer hé 😉

 • Jeanette zegt:

  Oorspronkelijk is onze woning rond de 250 jaar oud. Alles is dan ook schots en scheef in dit huis.
  Toen wij er net woonden was het wel even afzien. Wij gingen van een net gezet nieuwbouwhuis naar dit.Toch zou ik niet weer terug willen. Als wij hier gaan verhuizen zal het een zelfde soort idee zijn, maar dan kleiner….want je blijft bezig…..
  😛 haha.. en Sandra dan gaan wij weer richting zuidoost. Dat hadden wij al besloten mochten wij hier vertrekken 😉 😀

 • Cleopatra zegt:

  Wat een leuke deur! Jullie wonen ook in een oud huis?
  Te gek, een inloop-kledingkast…..toch?

 • Cleopatra zegt:

  Mijn huis is uit 1817, ook alles schots en scheer, maar dat heeft wel iets vind ik 😉 Zo loopt er een schoorsteen dwars door mijn slaapkamer! Ik zou ook niet anders willen hoor, niet zo’n blokkendoos!

 • Resusbaby zegt:

  Wat een geweldig verhaal zeg. Die ring wil bij je blijven. En inderdaad een prachtige deur.
  Liefs

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief