Zuid Frankrijk met de nieuwe campert

 

Wij hadden deze zomervakantie niet al te veel poespas op het programma staan. Na een druk jaar hadden wij besloten er meer een luiervakantie van te maken. Wij hadden besloten om in principe naar een camping te gaan waar wij vorig jaar twee dagen hadden gestaan. De heenreis verliep erg voorspoedig, maar op het laatst bleek een gezochte camperplaats onvindbaar  en werden wij een zeer onlogisch bergpad opgestuurd via onze navigatie en ook nog ergens geflitst terwijl wij niet te hard reden. Een motorrijder haalde ons kort daarvoor nog in met een snelheid bijna sneller dan het licht. Onze eerste overnachting werd er toen 1 op een grote parkeerplaats uitsluitend voor vrachtwagens. Het heeft zeker niet onze voorkeur, maar het was inmiddels diep in de nacht. Er stonden  nog een aantal caravans en campers dus aansluiten maar. Wat een lawaai hebben wij die nacht ervaren.

De volgende ochtend kwamen wij al bij de kust aan. Helaas waren wegens de wind de Calanques nabij Cassis gesloten en daarom vertrokken wij daar maar aangezien Cassis verder ook niet echt veel mogelijkheden bood voor een camper. Wij kwamen terecht op een camperplaats in de bergen. Een fijn rustig plekje waar wij al snel visite kregen van een stel berggeiten die wel een kijkje wilden komen nemen in onze nieuwe camper.

 

 

 

 

Van daaruit gingen we de volgende dag richting de camping in

La Londe les Maures

Op de camping hadden we geluk dat er een mooie ruime plek vrij was met gedeeltelijk uitzicht op de zee en pakweg 20 meter van het strand. Op het heetst van de dag hadden we schaduw en wel de avondzon. Geen wonder dat wij het er daar vervolgens tien dagen volhielden. We hebben nog wel een keer een mooie fietstocht door de wijnvelden gemaakt en maakten de term stijgen en afdalen op de fiets mee. Kleuter had twee vriendjes die even blond waren als hem en de drie musketiers hadden  veel bekijks. De kids hadden zichtbaar moeite met het afscheid, maar hebben de adressen uitgewisseld. Wij merkten dat op de camping ook wel een flink aantal gasten was die met elkaar leken verweven. Dat hoeft voor mij niet . We zagen zelf de ruziënde familie over een partytent van vorig jaar weer (met  partytent) .  Ook was er nog een onfortuinlijke camperaar die meerdere schades binnen een straal van 20 meter presenteerde bij het weg rijden. Raakte bomen, even later een auto  Op een gegeven moment vond ik het dan ook tijd om te gaan en zeker nog wel wat rond te trekken. De laatste nacht scheen er op de camping flink wat overlast en zelfs schijnt er ruzie te zijn geweest, ik was er doorheen geslapen en dat was nieuw voor mij. Ben altijd de eerste die dan wakker ligt ; )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij gingen via een route via het binnenland naar

L’Isle-sur-la-Sorgue

Dit stadje zou vooral bekend staan om de vele antiquairs en brocante. Er zou in het weekend ook een grote vlooien en brocantemarkt gehouden worden. Nou ja daar wilde ik dan natuurlijk wel heen. Op borden stond dat het op zaterdag en zondag  gehouden  zou worden. De camping aldaar was complet en een zgn. opgegeven camperplaats op internet bestond helemaal niet. Laten we lekker brutaal vragen of we op de parkeerplaats mogen staan resulteerde in het antwoord dat er bij het station overnacht mocht worden. Er bleek dus wel gewoon een camperplaats te zitten. En alhoewel de plek waar wij stonden zelf niet mooi was, wat wil je ook gratis. De ligging kon niet idealer. Het was meteen bij het centrum. Het bleek een heel mooi, ”wel erg toeristisch” plaatsje. De vele grachtjes die door of rondom het stadje stromen verleenden het de bijnaam « Venetië van de Comtat ». Er was die avond ook nog een muziekfestival. De terrasjes puilden uit. De volgende dag zouden wij de veelbelovende rommelmarkt bezoeken. Eigenwijs als ik was wilde ik niet voor verrassingen komen te staan en probeerde af te dwingen om vooral eerst maar eens naar de plaatselijke VVV te lopen voor informatie. Maar nu heb ik dus ook een zeer eigenwijze man en zonen die de weg zelf wilden zoeken en alvast op pad gingen ; ) Toen na wat gemok en gemopper de mannen uiteindelijk na 1 kilometer terug kwamen lopen zouden ze mij later dankbaar zijn dat ik bij de plaatselijke VVV zat. De rommelmarkt die we uiteindelijk met de camper bezochten bleek nog een heel eind rijden. Maar goed, dat was niet het ergste. Toen wij er aankwamen zei iets  in mijn achterhoofd  dat er iets mis was aangezien we helemaal geen bezoekers tegenkwamen. De camper kon er met gemak staan. We kwamen in een fabriekshal die letterlijk tot aan de nok volgestouwd was met rotzooi, letterlijk rotzooi, rommel en veelal was het ook nog vuil, vies of zelfs stuk.  Niks geen brocante, maar een veredelde vuilnisbult was het in mijn beleving. Ik zou spontaan van mijn rommelmarktenverslaving afkomen als ik daar nog een uur langer had moeten doorbrengen. Heet zoiets in Nederland niet gewoon een kringloopwinkel? Maar waar spullen wel eerst door de selectie gaan?

We zijn ook wel in de hallen geweest. Niet met de illusie om iets te kopen want het bleek er peperduur. Niet mijn idee van op een leuke manier een vondst opdoen. De prijzen zijn niet reëel. Een schilderijtje wat hier op een rommelmarkt voor nog geen euro gesleten zou worden koste daar met gemak een 100 euro! De hallen zijn wel erg leuk om te bezichtigen en inspiratie op te doen. Later bleek dat de befaamde rommelmarkt op zondag werd gehouden in het centrum. Nu dat hoefde voor ons niet meer. Maar de plaats zelf is meer dan leuk en zeker een bezoekje waard.

 

 

 

 

 

Fontaine-de-Vaucluse

Dit plaatsje ligt maar op pakweg tien kilometer van  L’Isle-sur-la-Sorgue. Het is wel of  je meteen in een andere wereld zit. De heldergroene  rivier de La Sorgue . De oude platanen in het  centrum. Het meest bekend is er overigens de bron. Of misschien wel het meest onbekend. Tot op heden is namelijk  de diepte van de bron nog niet bepaald. Het is een bron die gevoed wordt door een onderaards meer en moet op een enorme diepte liggen want ondanks vele, soms zelfs fatale pogingen van duikers weet men nog steeds niet hoe diep ze wel eigenlijk is.
Een paar Engelsen moeten er zo nodig induiken. Hun liever dan mij. Het betreden tot de bron is op geheel eigen risico. Puber en manlief gaan tot het trapje. Overigens is dit alleen in de zomermaanden mogelijk.
Wij hebben er 1 nacht op de camperplaats gestaan. Het is meer een gewone parkeerplaats, maar na blijkt gaan de meeste camperaars heerlijk picknicken langs de rivier. Een bloot Frans meisje  van een jaar of twee stort zich letterlijk in mijn armen en wil mij niet meer loslaten.
We reizen de volgende dag het slechte weer tegemoet. Zwaar onweer en grote hagelstenen worden ons deel. Wat een overgang na alleen maar mooi weer!
Wij komen tegen middernacht in Auxerre bij de camperplaats aan. Daar blijkt dat de stad vast meer te bieden heeft als alleen een overnachtingsplek. De volgende dag brengen wij een bezoek aan het oude centrum wat vele vakwerkhuizen, een kathedraal en klokkentoren kent. Daarna is het nog even rijden naar het kasteel van Fontainebleau in de buurt van Parijs
Van een dergelijke etalage krijg je vanzelf satanische of duivelse  voeten ; )
.
Toch verloopt het perfect betreft ons tijdsschema. Door wij binnendoor richting Euro Disney rijden en de kinderen nogal verveeld in afwachting zijn is de verrassing natuurlijk erg groot als we de camperplaats van Euro-Disney oprijden.   Met dank aan de ANWB overigens die zorgde dat onze lidmaatschap wegens het twintig jaar bestaan van het park twee gratis entree en korting opleverde. Wat wel opviel op deze binnenwegen zijn de prostituees. Het blijft vreemd en ondenkbaar om de vrouwen in de middle of nowere  te zien staan met alle risico’s van dien.

Euro-Disney & Disney-Studio’s

Er staan ontzettend veel campers op de camperplaats van Euro-Disney. Wij hebben dus dan ook wel het vermoeden dat het er zeer druk zal zijn. Er zijn vooral veel Spanjaarden en uitgerekend blijken we buren te hebben die in de vroege ochtend erg veel tumult hebben. Stonden wij niet bij het muziekje wat in de vroege ochtend begint hadden wij dit. De moed zakt wel een beetje in onze schoenen als er wachttijden van meer dan 90 minuten worden aangegeven bij diverse attracties  in het park! Ooit was er sprake van een naderend faillissement voor Euro-Disney. Het was voor het eerst dat we nu ook entree voor de Walt-Disney studio’s hadden. Daar brachten wij bijna de gehele dag door om vervolgens nog het Disney-park in te gaan. Diverse attracties waren ook in de Walt-Disneystudio’s wel ontzettend leuk. Maar of het het al dat geld waard is laat ik open. Maar goed, achteraf bezien was het wel leuk. Het park was open tot 11 uur in de avond en werd afgesloten met een lichtshow ter ere aan het twintig jarige bestaan van het park. Voor ons de afsluiting van onze vakantie…….
Overigens wachte ons thuis nog een grote verrassing. Zo kun je zien dat je maar beter een goede buur dan een verre vriend kunt hebben. Ongevraagd was het gazon gemaaid, was er geveegd. Super!

 

 

 

 

 

 

 

 


, Frankrijk 2012 Provence weergeven op een grotere kaart

 

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief