Corsica met de camper

Terug in de werkelijkheid van alledag betrap ik mij er vaak op dat deze vakantie als zand door de vingers is gegleden. Zo snel was het weer voorbij. Moet ik mij betrappen op het feit dat de grijze wolken in Nederland mij geen goed doen en een graadje of 20 ineens wel erg koud aanvoelt .

Wij hebben een mooie vakantie gehad met geen noemenswaardige hoogte of dieptepunten. Over het algemeen verliep alles voorspoedig op een paar vervelende files na en liet de camper ook weer wat mankementen zien. Manlief kreeg bij twee garages te maken met behoorlijk chauvinistisch gedrag. Dit gedrag bij dealers hadden wij ook al gehoord van Nederlanders die bij toeval vanaf  camping  nabij Genua ook op Corsica op onze eerste camping stonden. Over het algemeen heerste er niet veel vriendelijkheid en gastvrijheid op het eiland. In een supermarkt in Porto zat de caissière niet alleen kauwgom te kauwen maar blies er ook mooie grote bellen mee onder het afrekenen. Daarnaast probeerde men ons ook nog voor twaalf euro af te zetten. Op een camping in Porticcio werden wij bijna letterlijk weggekeken door campinggasten met vaste plekken.  Wij stonden dan ook bijna tegen de receptie aan. Maar het was dan ook wel heel erg druk op het eiland. Wij waren in juli en hoopten dat het nog enigszins mee zou vallen , aangezien de vakantie voor de Italianen en Fransen nog moest beginnen. Nu hebben wij altijd wel een plek gevonden op de campings en zekers niet altijd de minste plekjes. Op de laatste camping hadden wij zelfs een droomplekje. Met de voeten aan het strand. Met schaduw van de bomen en plek voor onze hangmat. In mijn eentje heb ik genoten van een prachtige zonsopkomst. Maar toen moesten wij helaas weer terug richting huis.

Corsica is een prachtig eiland. De natuur met al haar flora en fauna blijft overweldigend. Wij zagen zelfs nog wat sneeuw op bergtoppen liggen. Corsica is ook  zeer onherbergzaam. Toch hebben wij ons niet laten weerhouden door het voorval van vorig jaar. We reden ook de meer onfortuinlijke wegen. De wegen zijn bochtig, (vaak te) smal en voeren maar al te vaak langs diepe afgronden en ravijnen . Het is de gewoonte voor een bocht te claxonneren.  Juist op een smalle weg met diepe afgrond weerhield de claxon het te doen. Wij moesten achteruit voor een vrachtwagen met het ravijn naast ons, kippenvel. De gemiddelde snelheid is ongeveer 40 kilometer per uur. Over een kleine afstand konden wij dan ook uren onderweg zijn. Reizen op Corsica kost tijd, maar tegelijkertijd is het mooi. Er valt zoveel te zien. Wel waren er veel bosbranden. Op een gegeven moment bij  onze camping in Pinarellu verduisterde de rook zelfs de zon en dwarrelden de asdeeltjes op het strand neer. Triest is dat het naar alle waarschijnlijkheid is aangestoken door een brandweerman.

Fabian genoot met volle teugen van de vakantie en het camperleven. Hij verkondigde maar steeds dat hij beslist nog niet naar huis wilde. En eerlijk gezegd had ik ook wel een weekje langer willen blijven. Gio gaf aan dat hij het thuis wel net zo fijn vindt. En natuurlijk is en blijft het feit dat Dion niet mee is ook zwaarder wegen. Dion was op de woongroep ziek geweest en dan voelt het extra rot.

Ons uitgebreide reisverslag op Google Earth kaart en foto’s staan hier.

Foto’s zijn ook groot te zien op deze link

Corsica 2009 weergeven op een grotere kaart


Corsica 2009 weergeven op een grotere kaart

2 Responses to “Corsica met de camper”

  • Sandra zegt:

    mooie foto’s! ook leuk gedaan met de Google Earth map! wel jammer van de gastvrijheid, of liever gezegd het ontbreken ervan. vreemd, ze moeten het toch van toeristen hebben lijkt me.
    maar jullie hebben toch een mooie reis gemaakt. met dan toch als hoogtepunt dat mooie plekje bij het strand. en gelukkig heeft de camper jullie ook weer veilig thuisgebracht, ik moet toch ineens denken aan het einde van jullie reis met de camper van vorig jaar…

  • Corsica zegt:

    corsica ziet er geweldig uit vanaf jullie fotos, ben op zoek naar een vakantie plekje en corsica kwam naar voren, daarom kwam ik op jullie site. Ik zit er nu zeker over na te denken om dit jaar naar corsica te gaan. bendankt

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief