Bootcamp, een hype

Ongetwijfeld is het een hype van nu bootcamp. Nu ben ik helemaal geen type die van hypes houdt. Neem nu een afvalgoeroe als Sonja Bakker in een ver verleden. Ooit was ik in een pashokje een BH aan het passen terwijl naast mij een oudere dame een heel luid verhaal ophing over hoe geweldig het dieet van Sonja Bakker wel niet was. Nu, half Nederland was het  destijds vast met haar eens. En ook al  zouden er  destijds bij mij  ook de nodige kilo’s af mogen, ik kon geen Sonja Bakker meer horen. Ik moest er niet aan denken om met een half bakje yoghurt als ontbijt de morgen door te komen en mij dan heel happy en mindfull thinking de dag mee te beginnen terwijl zij de calorieën als moneymaker  in zich zat op te nemen .  Overigens schijnt een dieet niet erg efficiënt te zijn.  Geen wonder dat elke dieetpoging bij mij al na een halve dag eindigde. Maar goed, een beugel, kaakoperatie en borstvoeding en nog een luttele aantal jaren geleden kon ik het bijna met weer een maatje S doen. Maar de beugel is uit, borstvoeding is niet besteedt aan een kleuter (alhoewel voor sommige wel) en de pondjes kwamen er weer aan . Zeer waarschijnlijk het einde van een tijdperk. Aan een dieet dacht ik niet.  En hoewel het overdag prima gaat, elk koekje en dergelijke verleidingen met gemak afsla. In de avond kan ik verleidingen moeilijker weerstaan van een lekker wijntje, kaasjes enz. Dan gaat het met regelmaat mis.

De verleiding van deze hype  kon ik overigens ook moeilijk misstaan . Bootcamp afgeleidt van het Amerikaanse leger. Je zou meteen visioenen krijgen van doordrenkt door modder door greppels te moeten kruipen. Afgeblaft te worden en honderd keer jezelf moeten opdrukken als je niet in de pas meeloopt. Onzin natuurlijk………

De verplichte diensttijd is afgeschaft in Nederland, maar wat zouden onze zonen er  anders ook aan gemoeten hebben.

 

 

Ik denk ook idd dat deze provisorische bootcamp een appeltje, eitje is in vergelijking met het Amerikaanse leger of al die stoere kerels in ons leger. Ik zou het namelijk compleet afleggen  ; ) En dan te bedenken dat ik mij ooit voor een dergelijke trainingsdag wilde opgeven bij de Viva Survival.

Nu we het toch over diëten hebben gehad. Nu dat appeltje, eitje is geen dieet, maar een technisch verhaal. Als het op techniek aan komt ben ik niet sportief. En voor een compleet onsportieveling is het dus heel pittig als je ineens een vol uur moet rennen, opdrukken, gewicht heffen enz. Wat dat betreft een petje af voor Rinus running en al die anderen zeer sportievelingen. Een paar rondjes rennen rond de vijver en ik was al buiten adem. Zelf  zat ik er wel aan te denken om te gaan hard lopen. Een sportschool is niet aan mij besteed. Toen ik dus hoorde van bootcamp dacht ik ;”eindelijk dit is het”. Simpel het feit dat het in de buitenlucht is. Dat gaf mij  de doorslag, want dat ik  vooral wat aan mijn conditie wilde gaan doen was zeker. Dat mocht ik ooit de skies nog mogen onderbinden dit aar niet als een houten Klaas de piste af hoef. In de vroege ochtend eraan in een mooi stukje natuur met  een  stok achter de deur.  Ik heb een drie maanden abonnement genomen en natuurlijk geen vergelijk. Maar  de trainster zit strak in het vel vergeleken bij mij. Vanavond ook weer de grote zonde. Stukje kaas, wijntje en dat heb ik puur aan mij zelf te danken. Maar ik geloof dat bij een training gemiddeld 5oo calorieën worden verbrandt . Het mag toch  ;  ) We gaan zien of het zijn vruchten, kilo’s gaat afwerpen…….

Tot nu toe ben ik gemotiveerd om het zelfde niveau te halen als de andere  deelneemsters. Maar ik wil te graag volgens mijn trainster al op het zelfde niveau komen. De andere deelneem(st)ers zijn al een half jaar bezig. Ik ben dus benieuwd. In ieder geval een goed begin om in ieder geval toch uit de luie stoel te komen want jonger word ik er ook niet op.

 

2 Responses to “Bootcamp, een hype”

 • Rinus zegt:

  Klinkt allemaal goed en voor de conditie zeker niet slecht.
  Bedenk wel dat je met sporten(ook al loop je veel zoals ik) je haast niet gaat afvallen?.
  Om 1 kg af te vallen in 3 weken tijd zonder je eetpatroon te veranderen, moet je elke dag ruim 3,5 uur 7 dagen in de week stevig door wandelen, dat is natuurlijk waanzin en dat geeft al aan dat je met sporten niet veel gaat afvallen.
  Het goede nieuws is wel dat door sporten en bewegen en minder of anders eten je wel sneller gaat afvallen dat wel.
  Ik zelf neem in de avond meestal 3 a 4 plakjes ontbijt koek met een klein beetje boter erop, dat vult goed en is best wel mager.
  Benieuwd hoe het gaat lopen en eigenlijk zou het sporten en bewegen net zoals het tandenpoetsen moete wezen, daar denk je niet bijna maar dat doe je gewoon omdat het erbij hoort!.

 • Regina zegt:

  Haha, dat is nou grappig. In mijn buurt wordt er door een sportschool ook ´bootcamp´aangeboden en voor het eerst overwoog ik ook om me hier voor aan te melden. Ik was eigenlijk klaar met de sportschool, maar dit vind ik wel weer heel leuk. Inderdaad, lekker buiten. En verder ben ik een rechtoerechtaantype, en dan bedoel ik dat al die pasjes van bijvoorbeeld steps of zumba niet aan mij besteed zijn. Nou, ik hoor wel of je het volhoudt. Misschien begin ik er ook wel aan!!!

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief