Londen

.

1 mei vertrekken wij naar Engeland want Koninginnedag vieren op de vrijmarkt vinden we altijd leuk. In de ochtend moet ik mij eerst nog snel naar de stad haasten voor een afspraak bij de orthodontist. We vinden het wel spannend dat we eindelijk datgene gaan doen wat ons voorheen waarschijnlijk  van een bezoek aan Engeland heeft weerhouden; links rijden. In de haven van Duinkerken waar we veel te vroeg aankomen en de vele Engelsen in de rij voor de boot zien staan wachten is het snel relativeren dat voor al deze mensen omgekeerd het zelfde geldt. We mogen gewoon een boot eerder mee zonder extra kosten. Dit scheelt toch twee uur. Het is al enigszins schemerig als wij in Dover aankomen. De vuurdoop begint meteen met alle drukte, de vele vrachtwagens en rotondes. Toch besluiten we maar meteen door te rijden richting Londen, onze eerste bestemming, ondanks de schemering.

Londen

Londen-01

Londen kent een milieuzone waarbij voor ons zou gelden dat het binnen rijden van deze zone ons 100 pond per dag zou gaan kosten. Niet dat we van plan waren om door het centrum te gaan crossen met de camper, wel wilden wij binnen een redelijke tijd het centrum kunnen bereiken. Veel campings vielen af aangezien deze zich al binnen de zone bevinden. Na een flinke zoektocht concentreerde ik mij op een camping die het meest in de buurt leek te komen. De camping was in het donker zeer  moeilijk te vinden. Bij aankomst bleek de camping al gesloten. Wij konden echter op de parkeerplaats overnachten. Uiterst vriendelijke eigenaren matsen ons met de prijs die normaal gesproken gehanteerd wordt voor de camping indien je geen lid was van de caravan en campingclub. Wat snel opvalt is hoe netjes en strak alles is op de camping. Wij worden er wel op geattendeerd dat het weekend bank-holiday is. Campings zijn dat weekend overvol.

Wij worden snel van het idee afgebracht om naar het station te fietsen. Echter de taxi is spotgoedkoop(6 pond) en brengt ons naar het station waar we dan meteen op de trein kunnen stappen naar Londen centrum. Een dagpas geeft vrijheid voor bus, trein en metro in geheel Londen. Er zijn ook wel verzorgde tours, maar die zijn overigens zeer prijzig zoals dat voor veel geldt in Londen. Wij beginnen bij de Tower bridge waar vanaf onderstaande panoramafoto is gemaakt.

1b

Maar wil je echt een prachtige grote panorama foto van Londen zien klik hier.

De hectiek ,vele dubbeldekkers, de typische taxi’s en drommen mensen die zich er een weg banen geeft meteen de dynamiek van deze wereldstad weer. Snel wordt duidelijk in wat voor metropool we ons bevinden en het bevalt ons meteen. Het is overigens prachtig weer dat uitnodigt voor terrasjes. Wij bezoeken Covent garden en  bekijken ook even de enige M&M store van Europa die uit maar liefst vier verdiepingen bestaat en daarmee meteen ook de grootste snoepwinkel van de wereld is.  Overigens kwamen wij spontaan met de winkel in aanraking. Jongste krijgt spontaan ADHD en dat zal meteen ook wel de bedoeling zijn. Meteen bij binnenkomst wordt er een plastic zak overhandigt waarvan men hoopt dat je deze gaat vullen. Er is een wand met 120 buizen, elk gevuld met een andere M&M soort in alle kleuren en maten. Maar misschien heeft men het liefst dat je met andere prullaria de deur uitgaat waaraan meteen stevige prijskaartjes aanhangen. Oudste wil een bezoek aan de Apple-store natuurlijk niet overslaan.  Maar zoonlief wordt a.u.b. ik smeek je nooooit geen zombie die in een slaapzakje op een nieuwste  I phone gaat wachten!!! . Wij gaan na de eerste dag in Londen overigens met zoveel indrukken terug.  De tweede dag is het overigens weer prachtig weer. Wij hebben echt veel geluk met het weer, de vooruitzichten zijn voornamelijk voor Londen en omgeving gunstig. De rest van Groot Brittannië geeft een stuk minder mooi weer aan. In de krant wordt er over gerept dat maandag weleens meteen daarmee de warmste dag van het jaar kan gaan worden.

Er is zoveel te zien, te beleven. De geijkte dingen doen we natuurlijk aan die bij een bezoek aan Londen niet mogen ontbreken zoals de Big Ben aan(horen)schouwen . Bij Buckingham Palace  zijn er wel duizenden mensen komen kijken voor de wisseling van de wacht. Wij doen er ook braafjes aan mee .

drukte

Elke  dag komen we weer (te) laat op de camping aan waardoor blijkt dat we keer op keer tijd te kort komen. De derde dag is het weer wat minder, wij bezoeken dan o.a. de  etenswarenmarkt Borough market (aanrader) en museum. Fab is niet bang voor twee boevenbeelden die flink met hem aan de haal gaan. Voor het natuurhistorisch museum staat een zeer lange wachtrij waardoor we deze maar overslaan en het sciencemuseum. bezoeken. Tip, deze musea zijn gratis te bezoeken. In warenhuis Harrods is het over de koppen lopen en waarvan ik denk het voornamelijk kijkers zijn.  Zo zagen wij een I Phone te koop voor 22 duizend en 500 pond en blijkt dat er een simpel strandjurkje  voor 1600 pond wordt aangeboden.  Toch vind ik het warenhuis niet echt heel bijzonder. Londen zal altijd  druk zijn, maar zeer waarschijnlijk heeft bank holiday er ook iets mee te maken dat het op sommige plaatsen het wel heel erg druk is.

De camping staat inmiddels ook helemaal vol. Juist door dit gegeven besluiten wij er toch nog maar een nachtje langer te blijven om de volgende dag een bezoek aan Kew gardens te brengen. Echter verloopt die nacht niet fijn. Fab is ziek en moet constant spugen. De hele nacht worden wij wakker gehouden. We moeten daardoor eerst een flinke was met beddengoed draaien en zijn in afwachting of wij überhaupt  nog wel kunnen gaan als  Fab niet opknapt. Er is een piepklein rommelmarktje op de camping en ik doe nog wat leuke antieke lepeltjes op en een puzzel van Engeland voor Fab voor maar een pond. Uiteindelijk kunnen we alsnog naar de Kew gardens. Kew is toch wel een tuin die bij een bezoek het voornamelijk van de prachtige monumentale kassen met uitheemse planten moet hebben. De vliegtuigen van Heathrow blijven echter maar constant laag overkomen wat uiteindelijk wel storend overkomt. Dan te bedenken dat daar voor een redelijk simpel huis al snel een miljoen pond wordt gevraagd. Er hangen bordjes dat hondenpoep op de stoep kan worden beboet met 1000 pond. Ook verbaas ik mij elke keer er weer over dat er altijd wel weer eens een vrouw te bespeuren is op hoge naaldhakken in een dergelijk groot park. Wat doe je jezelf aan vraag ik mij af. Haar ene hak lag er bijna af en zag haar strompelen! Het was zo hilarisch dat ik zin had om een close up te maken van haar hak, maar helaas dook ze plots voor een andere fotoshoot de bossen in. Jammer ; )

Vervolg reis klik hier

 

19

kew

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief