Camperreizen

Onze eerste camper schaften wij aan in 1998. Het is een eenvoudige volkwagenbus met weinig comfort. Wij hebben deze camper niet lang gehad, wel zijn wij ermee naar Italië geweest met onze eerste ervaringen van  het camperleven, wildkamperen ( Turijn) of naast Roma’s te staan met de nodige tumult ten nadele van ons ( San- Remo)

Tien jaar later ontvouwt zich  het idee om weer een camper aan te schaffen. Wij zien de meest luxe en prachtexemplaren op beurzen. Helaas zijn deze exemplaren niet voor ons weggelegd en kunnen wij er alleen bij staan  zwijmelen.  Manlief werkt op dat moment nog in de chaletbouw, wat een voordeel oplevert.  Als zijn oog valt op een oude camperbus om te gaan verbouwen weet ik dat dat wel aan manlief besteed is. Met twee rechterhanden bouwt hij er een prachtexemplaar van. We zijn zelfs in het bezit van een vast tweepersoonsbed achterin en twee luxe Mercedusdraaistoelen die de beperkte ruimte goed kunnen benutten (mede door marktplaats)  En dat voor een camper uit de jaren negentig. De camper is dan wel niet het meest luxe exemplaar, we missen bv warm water en een douche. Het is wel ons huisje die wij overal neer kunnen zetten. We begonnen het camperen te leren, want ja ” het echte camperen moet je leren!” Ondanks onze teleurstellende ervaring op Elba waar op onze eerste reis de camper ons liet stikken zijn wij doorgegaan.

Inmiddels hebben wij al heel wat reizen gemaakt en zien wij de vele voordelen van het camperen.  Vooral de vrijheid! Je eigen huisje met je eigen bed welke je zo goed als overal neer kunt zetten. Bevalt je het ergens niet kun je verder gaan. Het is relatief goedkoop als je eenmaal de aanschaf hebt gedaan. Vaak kun je ergens gratis staan. Maar wij staan net zo goed op campings. Maar wij zullen nooit een sleurhut aanschaffen.  Inmiddels hebben wij al vele reizen gemaakt. En waarschijnlijk daardoor meer gezien dan anders .

Onder deze link(en) vindt u al onze reizen

Veel van onze reizen zijn overigens ook vastgelegd in Google-Maps

 

De Elzas en Jura

Londen. Engeland  mei 2013

 keulen (kerstmarkt) 2012/ Willingen 2013

  Texel (Oktober 2012)

          Zuid Frankrijk en Euro-Disney (2012)

Ervaringen met onze nieuwe camper (Floriade, Maastricht en Venlo, Limburg, en Emmerich, Duitsland)

Regenboog , Floriade 2012

De Moezel en Eifel (Duitsland) (2012)

Cote de Azur &  Gorges du Verdon, Zuid Frankrijk (2011)

Rügen (  Oost -Duitsland) (2011)

Teutoburgerwald ( Duitsland) (2010)

Bretagne ( Frankrijk) (2010)

Parijs, Euro-Disney, Normandie, Brugge (Frankrijk, Belgie) (2010)

Zeeland ( NL.) (2009)

Corsica ( Frankrijk) (2009)

Normandië (Frankrijk) (2009)

Toscane & Elba ( Italie) & Pech & Filmpje Elba,Italie, Pisa (2008)

Resultaat, camper eigenhandig opnieuw inbouwen


Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief