Archive for the ‘Effe weg’ Category

Een nieuwe campert

.
Een andere camper werd steeds meer een wens van ons. Ik herinner mij dat we ooit met onze allereerste camperbus in 1999 aan het lago maggiore stonden. Een Duits stel met twee puberzonen stonden er ook. Ze hadden een Ford transit met verhoogd dak . Goed, het is een manier van reizen en we hebben ook verschillende manieren van reizen beproefd. Behalve de sleurhut,deze komt ook niet in mijn woordenboekje voor. Maar dan dit gezin. Phoe wij kregen steeds meer de behoefte aan een iets ruimere camper met onze kids. Wij kropen nu al over elkaar heen en dan was onze camper wel iets groter. Strontverwend noem het  dat maar! Het is gewoon zo. Vroeger woonden er immers zelfs in Nederland nog gezinnen in een plaggenhut, ouders met tien kinderen en een geit. Denk er een paar wielen onder, wie ben ik dan om te klagen over de ruimte en de voorzieningen die ik voor ogen heb. Nee, met een tent hebben we ook prima tijden beleeft, maar het campervirus is inmiddels wel echt toegeslagen . De andere kant van het verhaal is ook weer, met een beetje camper ben je in principe geeneens een huis nodig. Als wij tijd hadden en geen verplichtingen reisden wij met de campert gemakkelijk een  jaar rond en blijkt daarmee  ook weer hoe weinig je in principe maar nodig bent. Goed na vier jaren camperen is onze oude camper ingeruild en werden wij trotse eigenaars van een camper die ruimer is, jonger en zelfs met een douche en warm water aan boord. “‘Wat een LUXE en comfort!”  Een  aantal dagen proefcamperen moest uitwijzen hoe deze camper ons beviel.  De vorige campereigenaar gebruikte de camper uitsluitend voor de bezoeken van motorcross van hun zoontje. De nieuwe eigenaars van onze camper waren beginners.  Zo kwam er in korte tijd via MP een mooie deal tot ieders  tevredenheid tot stand. We kregen zelfs van de kopers een prachtige bos bloemen opgestuurd omdat kleuter jarig was geweest!  Ik zal nog even melden dat wij het met de eerste bieders via MP van onze camper het niet eens werden, maar door toeval hadden ze ntb , hoe groot is het toeval! ze vrienden van hun  in onze straat wonen terwijl ze zelf uit Utrecht kwamen!

Onze kennismaking met de nieuwe camper was zonder pubers. Gio was op kamp en moest  na een week worden opgehaald in Emmerich. Manlief, ik en kleuter  waren het testpanel. Wij bezochten allereerst de Floriade in Venlo. Dat was ook een wens van mij. Het werd een bezoek van twee dagen waar we van 1 dag gratis entree genoten. De Floriade was echt heel erg bijzonder en een bezoek meer dan moeite waard. Deze twee dagen waren wij ook wel nodig om alles te zien. Te bedenken dat er op een avond nog een reisgezelschap uit  verwegIstan?  een bliksembezoek bracht in de stromende regen .Wij stonden op de camperplaats bij de haven op fietsafstand van de Floriade.

 

Wij wilden hierna Duitsland intrekken om zoonlief ook op te halen, maar belanden vervolgens in Valkenburg waar we de de gemeentegrot bezoeken en zelfs nog even op een terasje van het zonnetje kunnen genieten. Wij overnachten in Valkenburg en bezoeken de volgende dag nog het het Amerikaanse oorlogskerkhof te Margraten drielandenpunt in Vaals om van daaruit naar Emmerich te gaan voor een overnachting.

Kijk dat is camperen, de vrijheid. Plannen meteen kunnen veranderen. Als wij zoonlief met  een vriend weer moeten ophalen in Emmerich en het wordt vreselijk petweer gaan wij op zoek naar een matras bij de Ikea in Duiven. Wij staan op de camperplaats in Emmerich en zijn daarmee dus al op plaats bestemming, maar de Ikea is redelijk dichtbij  en het is een vreselijk weer. Want het proefcamperen had als voordeel dat bleek  het met de matrassen bijzonder slecht gesteld was. en nu nog op zoek konden naar iets beters. Ik geloof dat alleen de matrassen van onze vorige campert beter waren. Maar verder, wat een luxe…. Onze derde camper! Niet dat wij slaagden bij de Ikea voor die matras, wel voor andere zaakjes en onze ene puberzoon en vriendje weer ophalen. 30 kilometer van de camperplaats van Emmerich. En wat was het druk bij Ikea……..

De Floriade  

( impressie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valkenburg camperplaats

Dicht bij de rodelbaan en centrum ( Fabian kreeg van aardige jongen gratis muntje voor de rodelbaan)

 

 


Korte trip juli 2012 weergeven op een grotere kaart

 

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief