Archive for the ‘2007’ Category

2007

Ziek ben ik het nieuwe jaar ingegaan, niet van de drank, maar eerder denk ik een griep. laat ik zeggen dat ik er niet blij mee ben. Kriebelhoest speelt echt op en hield mij al meerdere nachten uit de slaap.  Misselijk en moe. Maar liever nu dan met onze huwelijksreis natuurlijk. Onze buren kwamen net nog even aanwippen, maar verder was het een saaie jaarwisseling. Vuurwerk ging letterlijk in de mist op en ziek is dus thuis voor de buis. De tweeling zag erg naar vuurwerk uit en vooral Dion omdat hij plezier beleeft aan de knallen. Maar goed we zitten nu in 2008 en ik blik terug op wat 2007 ons bracht.

De verhuizing is mij natuurlijk het meest bijgebleven. De destijds zo grote gok werd op 1 maart 2007 een zekerheid of het was het winnende lot.  Na 6 jaar te hebben gewoond in een monumentaal pand van 250 jaar oud . Heel wat levens en geschiedenis ons  daarvoor waren gegaan. In de januaristorm de rieten kap op de gebinten heen en weer zagen gaan. De boerderij moest wel sterk zijn. Maar om er te kunnen wonen ook.

De koper riep op 1 maart  net iets te vaak ik wil het niet. Of het pand leeg haar ook op spookgedachten bracht. Uiteindelijk de sleutel verdween uit onze handen in die van haar en het pand  kon alleen nog maar verder bestaan in onze gedachten. Gedachten die ook onmiddelijk de romantiek en de nostalgie uitbannen die ons de foto’s en verhalen van de schitterende boomgaard ,bestede, balkenplafonds, gebinten,zwaluwen,  maar let wel ook stof, spinnewebben, vocht,schimmels,muizengeratel en dieptrieste buren ons niet vertelden…..Idealen bepaald niet uitkwamen in een eigenzinnig ons kent ons gehucht waarbij de regels en wetten van de rasechte import geldt.

Een beklemmende atmosfeer.Vingerwijzend. Wij het waren die onze eigen eilandje daar maakten die dan nog wel leuk was.Waarheen mensen die ons bezochten zich steeds meer begonnen af te vragen hoe wij ooit daar waren beland en hoe mooi ook het pand, zekers niet wilden ruilen met wonen in dat dorp dat op kaarten als een speld in een hooiberg verdwijnt. Een grote gok ging er aan vooraf en bracht ons waar we wilden en moesten wezen. Hoe mooi kan een gok zijn? Heel mooi. Elke dag kan ik in de armen knijpen en mij afvragen is dit echt. Centraal, alles  lekker dicht bij. Mooie omgeving. En vooral wat een verschil in mensen. Dus ook met tonnen zouden wij niet terug gaan. Ik denk dat dit alles zegt. Wij hebben veel geleerd en zijn een hele rijke ervaring rijker, maar rijker hier.

2007 was ook een jaar van afscheid nemen.Van Tante Jen en van een vriendin.Voor een vriendin die surogaat zus en tante als titel op zich nam en voor mij idem dito, maar door een nieuwe vlam mij na 20 jaar liet vallen als een baksteen had ik geen andere keuze dan te stoppen. Mijn keuze was weloverwogen. Michel zei in de vakantie nog wel keer van een vriendschap geef je niet zo op en weet je het zeker. Dat klopt, maar het moet wel van beide kanten komen. Er kwam dus helemaal niks meer van haar kant, geen tijd, niets meer. Voor haar nieuwe vlam kroop ze en onderging ze letterlijk en figuurlijk een metamorfose. Ik gaf het zo vaak aan. Gelukkig kreeg ik heel veel terug op andere manieren.

Verder gewoon heel goed jaar geweest!  Fabian gaat super in ontwikkeling en hij is zo lief en gemakkelijk. Ik zou er zo nog 1 bij willen. Hij is ons kadootje. Met Dion en Giovanni gaat het ook goed, alleen baart de groei van Dion ons wel zorgen. Hij is zo mager en licht (rond 22 kilo,10 jaar!) 10 jaar geleden stonden wij er overigens heel anders voor rond oud en nieuw. Wij waren in het AZG ipv Dion al met kerst thuis te hebben zoals alles er naar uitzag. We kregen toen te horen dat hij blind was geworden door ROP en mede te laat ingrijpen.Voor de laserbehandeling was het immers al te laat destijds  door te laat controleren oogarts streekziekenhuis.

10 jaar geleden en nu….Een heel verschil. Laat deze tedens van 2007 zich voortzetten. Dan teken ik ervoor. Het mag ook weleens. Het bevalt wel zo (los van de griep) Als het lekker gaat vooral genieten en kansen niet laten liggen. Ook al zijn die er om het anders te gaan doen.

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief