Archive for the ‘Klaaghoekje’ Category

Parkeerschijfzon(d)e

Het is dinsdag. In het stadje, meer een dorp met stadsrechten bevindt zich een blauwe zone. Het is rustig en manlief parkeert er de auto voor zijn werk. Zijn eerste werkdag in het nieuwe jaar. Er bevindt zich als hij zich naar de auto begeeft een geel papiertje op de vooruit. 70 euro  boete voor het te laat arriveren volgens de tijd van de parkeerschijf. ”Het zou mij niet snel overkomen” omdat ik bij voorbaat al argwaan heb en bang ben dat een dergelijke boete wordt uitgeschreven. 70 euro omdat hij te laat terug was.

Nu zal ik niet ter discussie stellen dat indien er regels zijn je deze niet na dient te komen. Maar waarom is de boete zo onredelijk hoog ! Daarnaast is het niet zo dat er daar betaald parkeert dient te worden. Bewust geen parkeergeld betalen waardoor een gemeente dus geld misloopt vind ik nog een ander verhaal( U moet een naheffingsaanslag betalen indien u geen of te weinig parkeergeld hebt betaald) Maar ook dan vind ik 70 euro te gek voor woorden. Of je iets heel ergs hebt gedaan. Na waarschijnlijkheid was de agente tevredener over haar werkdag. Immers moet een politie zoveel boetes per jaar uitschrijven. Dat was een gemakkelijke vis. Later sprak een agent mijn man nog aan en deed ronduit aardig en positief  over het werk wat mijn man die dag in de gemeente deed. Hij bleek de boete niet uitgeschreven te hebben en kon er dus niets tegen doen.

Dus, ik vind 70 euro voor een blauwe zone op een rustige dag in een kleine plaats wel veel. Het gaat dus meer om geld innen voor de staat. Maar waar is de politie  op andere momenten….

Immers toen een vergeefs beroep werd gedaan van vandalisme in de straat is er geen politie op komen dagen. Het betreffende telefoontje bleek  geeneens doorgegeven!

Dat schijnt dus heel vaak te gebeuren volgens anderen.

Toen op een avond fietsen vernield werden in een stad (getuige) stond de politie erbij en keek erna. Ondernam niets!

Dan te bedenken dat ik ooit met een vriendin op een nacht in Duitsland werd aangehouden door de polizei. Ik had geen rijbewijs bij mij omdat  mijn vriendin zou rijden. Op de terugweg werd ze overvallen door hoofdpijn waardoor ik terugreed.  Wij hadden geen identiteitsbewijs (vergeten) en geen autopapieren geloof ik. Heel stom en toen moest  je er dus wel van  uitgaan dat er een boete uitgeschreven zou worden . De twee mannen leken nors en zeiden niet veel….

Maar toch, ze lieten ons gewoon gaan!

In onze omringende landen mag je op veel parkeerplaatsen zelfs overnachten met je camper. Soms kost een overnachting een paar euro. In de meeste steden in Nederland ben je al gauw een paar euro per uur kwijt. Boetes bij lichte overtredingen zijn redelijker na mijn inziens in het buitenland.

Gelukkig betaalt de baas de boete…….

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief