Archive for februari, 2009

poëziealbum nieuwe stijl

Miljoenen Hyvesprofielen. Dit betekent dus dat bijna iedere Nederlander wel een profielsite moet hebben. Tenzij je hoogbejaard bent of de toetsen van de pc  niet kent. Ik ga ernstig twijfelen als toch blijkt dat mijn ”beste” vriendinnen er werkelijk niets mee hebben. Dat twee vriendinnetjes een hyvesprofiel weer vaarwel zeiden en daardoor mijn ”vrienden”aantal weer kelderde. Dat ik een tiental namen  wie ik graag zou vinden , maar ze onvindbaar blijken te zijn  het bovenstaande gegeven ernstig in twijfel brengt. Maar een simpele lurkspeurtocht leverde verrassende resultaten op. Vele profielen met ieder een eigen doel….maar niets meer te maken heeft met het eigen profiel.

Wij hebben vele ”nep”profielen. Overal worden profielen voor aangemaakt. Verleidelijke dames die mannen het hoofd op hol willen laten slaan en zo uit de playboy zijn gewandeld. Stripfiguren, Disney en andere sprookjesfiguren en  bekende Nederlanders die in veelvoud een profiel hebben aangemaakt. Elfen,heksen,engelen en duivels.Menig huisdier heeft ook een profiel.  Handig voor de lurker met gesloten profiel. En vooral de poëzie plaatjesverzamelaar , of zeg ik het verkeerd?  Het zijn “‘krabbel”plaatjes……de liefhebber heeft een dagtaak  aan krabbelen.

Zie ik het voor mij.

Ik word wakker en start de pc. Ik heb duizend vrienden of meer en begin met krabbelen of is het plakken?  Het wordt bijna een dagtaak om de stroom te onderhouden. Vroeger deed je  er een paar dagen over om  in het album van je vriendinnetje of klasgenootje te schrijven. Maar bij jongens daar moest je er toch  echt niet mee aankomen. Dat is voor meisjes en niet stoer.

Maar kijk…de mannengeneratie is veranderd. Tenminste een groot gedeelte. Ook mannen zijn in de ban van het krabbelplaatjes en plakken dat het een lieve lust is. Mijn man overigens niet. Ook niet in de ban van Hyves.

Nieuwe stijl veroorzaakt geen lijmresten. Die dag op de lagere school staat in mijn geheugen gegrift. Van mama moest ik naar juf die mijn album dicht had geklapt met een halve pot lijm op de ansichtkaart en vele schade had veroorzaakt. Nog steeds zichtbaar…..Nooit uitgewist. Mijn ”poëzie”album voor het leven. Voor vrienden en klasgenoten ,ooms en tantes en andere familieleden. Blauw met een katje en hondje.

” Nu waren die duizend op Hyves  voornamelijk ”onbekenden”….Maar mijn album was duizend maal meer beplakt met de mooiste plaatjes……..Tot de server weigerde…….ze eruit gooide. De plaatjes niet meer herkende. Weg….het poëziealbum…nieuwe stijl.”

En ik werd wakker…….Geef mij mijn oude album maar, met oude lijmresten en een ieders eigen handschriften maar. En vooral op hyves de echte namen achter iemand maar. Miljoenen profielen…..en toch ik blijf zoeken…..

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief