Archive for juni, 2009

Openlucht museum

Deze wandelwagen, het is nu duidelijk dat de hangwieg van Fabian oorspronkelijk van een soortgelijk kinderwagen is geweest

Afgelopen zondag zijn wij met de museumkaart naar het openluchtmuseum in Arnhem geweest. Wij waren er wel vaker geweest, toch  was het voor mij de laatste keer in 2000. Door de monumentenwacht wordt hier ook inspectie op de gebouwen uitgevoerd. Ook al hoort deze regio niet binnen die van manlief. Het kan ook zijn dat daar binnenkort opleidingen worden gedaan betreft het vak. Dan zal hij er wel vaak komen. Dat we heel blij zijn dat deze baan manlief detijds gekregen heeft werd nog eens exstra bevestigd nadat Michel afgelopen weekend contact heeft gehad met een oud-collega. Het nieuws wat hij te vertelen had klonk onwerkelijk in de oren, maar zat er wel aan te komen. Er waren inmiddels al 5 tot 10 ontslagen gevallen bij zijn oude werkgever en de productie loopt helemaal niet goed.  Wie zit er momenteel immers op een tweede huis (vakantie) te wachten in deze onzekere tijden. Wij hebben er 7 maanden twee gehad.  Maar een stap als wij destijds gezet hebben zouden wij nu ook niet meer aandurfden. Maar dat hoeft dan ook niet. Hier viel alles op de plek. We hebben veel geluk gehad en dat beseffen wij nog meer door de berichten over het bedrijf waar manlief kortgeleden nog werkte en maar liefst dertien jaar lang.

Bij het bezichtigen van al die oude boerderijen vliegt het mij best aan. We hebben het 6 jaar mogen ervaren om te wonen in een 250 jaar oud pand. Maar we zouden zoiets niet weer willen. Ook al had het wel wat, de rozen groeiden letterlijk van buiten door de vloer naar binnen. Veel was schots en scheef  en kraakte. Het lijkt mij wel bijzonder als je woning daar neergezet wordt. Het lijkt mij ook wel vreemd. Zo staat er een boerderij die door de hoge snelheidslijn anders verloren was gegaan. Je kunt  dan  nog altijd naar je oude huis. Dit gaat voor al onze vorige huizen niet op. Maar dat de poffertjeskraam van Epe sinds kort daar nu staat vind ik wel jammer. Hij lijkt daar ineens veel kleiner en het was toch een vertrouwd bijzonder straatbeeld .

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief