Archive for april, 2012

Sigarettenminnend

.
Afgelopen zaterdagavond hadden wij een feestje en daar werd door een aantal mensen nogal stevig gerookt. Iedereen moet natuurlijk zelf uitmaken of in zijn eigen huis gerookt wordt. Hier wordt niet gerookt in huis, mede in het belang van onze kinderen. Ik zal overigens echt niet moeilijk doen om een avondje in de rook van een sigarettenminnend iemand te zitten. Maar hooguit een avondje, want allesbehalve prettig vind ik het. Het viel mij op dat mijn ogen al snel begonnen te irriteren en dat het erg benauwd was in de ruimte. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je kleding na thuiskomst er helemaal naar stinkt. Tja roken is nooit mijn ding geweest en ik heb een aversie tegen het rookgedrag van mensen die willens en weten doorroken in hun zwangerschap of in het bijzijn van hun kleine  kinderen.

Iemand die rookt  ruik je aan de adem en die doet wat anders suggereren  dan de opvallende onderstaande reclames uit de tijd dat roken helemaal hot was. Of het een grote aantrekkingskracht had die lucht.  Onvoorstelbaar, wat dacht je van Blow in her face and she’ll follow you anywhere of het zeer aantrekkelijk is als iemand je rook in het gezicht blaast. De vrouw heeft overigens geen last van tranende ogen en  daardoor uitlopende mascara.  Zij lijkt nogal te smachten naar de man  in spe die haar het hof maakt met rook.  Zij lijkt daarom niet te kunnen wachten om de man te zoenen om er nog meer te genieten. 

Ook het onderstaande filmpje suggereert dat zoenen met iemand die rookt erg aantrekkelijk is . De Beatles zingen All you need is love. In de reclamespot is het een eerbetoon aan de sigaret, All you need is een sigaret, in dit geval Pall Mall. Voor een verslaafd iemand is dat vaak de bittere waarheid.

rookreclame


 

 

 

Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik nooit een roker ben geweest. Ook niet door groepsdruk op mijn twaalfde jaar.  Het was de leeftijd waarop veel klasgenoten met het roken begonnen. Op mijn veertiende heb ik  een blauwe maandag gerookt. Ik weet dat het al snel een verslavend effect had, maar kwam er al evensnel achter dat het te duur was. Ik had niet het geld voor nog een pakje en daar is die rookpoging  bij gebleven tot hooguit een gelegenheidssigaretje bij een feestje tot begin jaren 90. Manlief was wel een stevige roker. Hij is van de ene op de andere dag gestopt met roken in 1994. Ook in dat jaartal werd nog anders tegen roken aangekeken. Je kon gewoon zelfs een sigaretje roken in het vliegtuig. Het is bijna onvoorstelbaar. Hoe anders was het vroeger, dat je bij wijze van spreken een asbakje op school mocht boetseren voor Vaderdag  met de blow in je face van de leraar!

Op onderstaande reclamespot laat ik mij maar niet uit.

babyreclame

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief