De strenge kast

Manlief: ik vind het een strenge kast. Daar staat dan de kast heel even van de deel in onze woonkamer. Ik vind hem ook streng zeg ik terug. De kast kijkt ons streng aan. Beslist niet onze smaak. Hij stond daar maar. Antiek, maar het toont beter bij verkoop dan vanuit een stoffige deel. Hij glimt zelfs na een poetsbeurt.

Marktplaats…

Er bellen mensen voor de kast….Voor hun moeke. De kast wordt opgehaald door ”strenge”‘mensen. Het stemmetje in mijn achterhoofd bedenkt en vertelt mij dat ik blij ben dat ik ze niet gevraagd heb of een zondag een evt probleem zou zijn. Al kan ik mij voorstellen dat het voor sommige mensen een probleem kan zijn. Bij deze kast vraag je dat niet. Het is zelfs of de kast het afdwingt…

Een grondige inspectiebeurt volgt. Ooh er zit een klein oneffenheidje. Ach ja mevrouw: wij worden ook niet oud zonder rimpels en oneffenheden……Het is de tijd… …..

Ook voor een kast.

De vingers  van de vrouw met streng kapsel en rok glijden over het hout. Al haar zintuigen werken op volle toeren en staan vooral op scherp . De prijs was al overeengekomen. De prijs was zelfs al bepaald. De aanhanger hier naar toe heeft dan al een lange weg overbrugd. Dan doet de strenge vrouw een poging. Zij probeert af te dingen. Maar ik ben ook streng.

Ze pakt een bundeltje met flappen, netjes ineengepakt. Zo klopt het en kijkt mij dwingend aan met haar ogen, ik moet haar immers geloven. Uiteindelijk doet haar uiterlijk voorkomen dat zulke mensen niet liegen. Dat mag immers niet….zei het gebod! het geloof.

Maar ik ben niet goedgelovig….Ik tel de bundel toch na. Haar ogen schieten koelte en spreken: ik loog …..het bundeltje flappen geld klopt dus niet en ik kom nogal wat geld tekort. Ze kijkt mij ontdaan, beetje vals aan en grijpt naar een andere bundel in haar tas. Wij maken er geen woorden aan vuil. Verder waren ze wel aardig…

De kast wordt ingeladen en kijkt mij nog 1 keer streng aan. Gij zult niet liegen, noch valselijk handelen. Zij laat nog een foldertje van het Reformatorisch dagblad achter bij ons achter.

Ach Marktplaats: ik heb al van alles beleefd en ben van alle markten thuis…….

5 Responses to “De strenge kast”

 • Tina zegt:

  Toch wel erg dat mensen je doodleuk proberen op te lichten. Mensen die er op het eerste gezicht zo fatsoenlijk uit zien. Maar goed dat je niet goedgelovig bent. Zaken zijn zaken en als ik zo lees wat jij allemaal verkoopt via Marktplaats ben je er wel aardig in thuis! Hoe gaat het verder met het klussen? Druk zeker. Komt er wel een kerstboom of schiet deze er dit jaar bij in?

 • zweefmakreel zegt:

  Triest, die mensen die zich zo laten kennen. Maar je hebt je kranig geweerd!

 • Jeanette zegt:

  Een kerstboom zal er nog wel komen. Misschien zelfs ook wel een kleintje in ons andere huis.Maar Ik ben er dit jaar niet zo mee bezig. Normaal gesproken vind ik het heel leuk om kerststukjes te maken en vorig jaar had ik een kerstdorp gemaakt met lemax. Nu staan de huisjes in een doos. Gewoonweg te druk. Maar ook het weer werkt niet echt mee. Ik heb niet het idee dat het december is. Nou volgend jaar dan maar weer.

 • miranda zegt:

  pffff wat een lef moet je dan toch hebben zeg!
  wel goed dat je het geld hebt nageteld zo zie je maar weer schijn bedriegt…..

  Zetten jullie wel een kerstboom dit jaar?

 • Sandra zegt:

  nou, ik ben ook niet goedgelovig en zou ook gaan natellen. en als ik die vrouw geweest was zou ik een knalrode, zo niet dieppaarse kop gekregen hebben zeg! betrapt!

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief