Evolutietheorie

Giovanni had voor de vakantie een spreekbeurt. Hij had eerst het onderwerp Dinosaurussen gekozen….Natuurlijk erg indrukwekkend voor een jochie. Maar al die moeilijke namen als ;Tyrannosaurus rex,  Allosaurus, Carnotaurus pfff. Hij kwam geen streep verder, dus vroeg ik of het niet handiger was een onderwerp te kiezen waar hij meer van af wist.

Daarnaast kwamen wij erachter dat de school van Giovanni niet achter de evolutietheorie staat als Christelijke school. De juf had er niet zo,n probleem mee…Maar op sommige scholen zou het onderwerp strikt verboden vertelde zij.Wij hadden er nooit bij stil gestaan en eerlijk gezegd zie ik het probleem ook niet zo en vind ik dit nogal ver gaan.We wonen op de Veluwe, maar niet in een gemeente die er wel zijn hier waar je dit zou verwachten. Dino`s hebben immers  bestaan. Los van dit feit was het onderwerp dino niet handig gekozen. Het onderwerp blind des te meer. Als je het dan ook nog uitmuntend doet. Giovanni had braillekaarten mee en de piecht van Dion( Een piecht is een machine die brailletekens maakt op papier) Het resultaat was

Tekening_002_small 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat is natuurlijk harstikke mooi. Minder mooi is dat Giovanni nogal is vaak wat vergeet. Zo is hij dus een nieuwe jas bij zwemles(school) kwijtgeraakt. Oke, denk je dan….je haalt hem gewoon weer op. Maar de jas was in geen wegen of velden meer te bekennen. Ik ga er dus maar van uit dat iemand anders hem meegenomen heeft. Mooi balen was dat. Ik hoorde van mijn vriendin dat in een speeltuin zo iemand met de jas van haar zoon was weggelopen. Opa had het gezien en toen had ze zonder op te kijken de jas terug gegeven. Dan moet je wel lef hebben en ben je wel zielig bezig zeg. Toevallig was dit net een duur jasje van Giovanni. Maar kleding hoeft niet duur te zijn. Ik heb hele leuke (merk)kleding opgedaan. Leukste vind ik scoren in de opruiming of dure merkkleding tweedehands voor een habbekrats opdoen. Zo vond ik voor de Madonnahype al laarsjes die helemaal in werden toen zij er mee ging lopen. Oke toen kocht ik met gemak nog een maat te klein. Kon ik uren voor een spiegel staan met make-up voor het uitgaan. Kapsels waarvan ik denk. En zie ik nou nog foto’s om het schaamrood van op de kaken te krijgen betreft ook vorige reactie van Angela.

De evolutie…Soms denk ik weleens wat als ik nu jong was geweest. Tja met 12 jaar was ik nog echt een kind en heel verlegen.Nu is dat vaak ook wel anders met kinderen. Maar mijn moeder knipte toen nog doodleuk mijn pony..het zei al dan niet scheef. En aan welke mode en stromingen had ik nu meegedaan?.Tuurlijk is veel van invloed vanuit je omgeving, de maatschappij en gezin waarin je opgroeit en hoe beinvloedbaar ,populair en zeker of onzeker je  daardoor bent. Ik zag op een bruiloft nog een leraar: ik mocht hem niet. Hij had het altijd op mij voorzien met treiterige opmerkingen. Hij sprak me aan en had misschien nog wel het het beeld van mij van vroeger. Maar tja ik ben niet meer dat meisje. Als het aan mijn vader had gelegen was de tijd stil blijven staan en hoefde niets te veranderen. En in Giovanni zie ik al af en toe flink pubergedrag en gaat niks snel genoeg. De tijd gaat snel…..

One Response to “Evolutietheorie”

  • Tina zegt:

    Pfff, wat een gelul dat er op bepaalde scholen niet over de evolutietheorie gepraat zouden mogen worden. Het is een theorie en een bekende ook, dus daarvan afweten hoort gewoon bij de algemene ontwikkeling. Mijn kinderen zitten op een openbare school, maar daar wordt ook gewoon over God en de bijbel verteld, zodat ze weten waar andere mensen het over hebben. Verschrikkelijk wanneer mensen zo bekrompen zijn. Fantastisch trouwens dat Giovanni een tien heeft voor zijn werkstuk. Knap werk!

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief