Snelrecht toegepast

Het viel ons op dat er blijkbaar ook dit jaar  weer door roodborstjes werd genesteld in onze schuur. Vorig jaar was het wel zeer opvallend. Namelijk in een gereedschapskastje Middels het kattenluik vloog het roodborstje steeds de schuur in. Tot op heden weten wij niet waar de ouders dit keer genesteld hebben. Sinds gisteren was duidelijk dat de jongen inmiddels uitgevlogen waren. Het ging om totaal drie jongen. Grappig is wel dat roodborstjes niet echt bang zijn, ze keken mij eigenwijs aan, of ze wilden zeggen kom maar op met die foto. Waar ik bang voor was gebeurde helaas  wel. 1 jong is gegrepen door onze kat? Snelrecht werd toegepast. Geen slappe hap na een brute moord. Hij ging achter slot en grendel in de ren van onze hondjes zodat de andere twee jongen ongedwongen de schuur konden uitvliegen. Dit gebeurde ook.  Leuk, weer meer roodborstjes in onze tuin erbij. Wij hebben ook veel merels. We hebben zelfs een behoorlijk tamme. Toen onze kat zijn celstraf had uitgezeten vond ik het opvallend dat de merel zich op nog geen meter afstand van onze kat  bevond. Onze kat deed er overigens  niets  op uit.

Had hij er wat van geleerd in zijn cel met alleen water en….

De merel bevind zich ook zonder probleem soms op een meter afstand van ons. Wij herkennen hem ook aan een vlekje. Ik kan enorm genieten van alle vogeltjes.

Het luikje

roodborstje

roodborstjes1

roodborstjes

2 Responses to “Snelrecht toegepast”

  • Tina zegt:

    Wat een ontzettend mooie foto´s zeg! Wij hadden ook ieder jaar nestjes in de tuin, maar de laatste jaren mijden ze ons 🙁 Geen idee waarom dat zo is. Het is nou niet zo dat onze bejaarde kat nog wat doet.

  • Peter zegt:

    Haha lachen dit door het luikje je moet het maar net zien en nog flikken ook!

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief