Huismus? of huis mee……

Waar gaan wij dit jaar op vakantie? Zoek jij het maar uit….Als ik het doe komt het vast niet goed was het antwoord steevast van manlief. Nou niks liever..al is mijn verlanglijstje moeilijk uitvoerbaar met ons gezin. Natuurlijk sloegen wij ook weleens een jaar over. Met reizen heb ik zekers altijd al wat gehad. Op zoek naar avontuur. Als kind begreep ik maar niet dat mijn ouders nooit de drang voelden om het buitenland te gaan ontdekken. Mijn grootouders woonden destijds amper een kilometer van de Duitse grens af. Als kleuter vond ik het al magisch. De grens over.

En toen kwam ineens steeds vaker zichtbaar op het scherm van de pc op iets wat verdacht veel op campers leek als manlief erachter zat. Het bekende Marktplaats. Lieten wij ons verleiden tot een camperbeurs  in Hardenberg en gingen symbolisch weer even die kilometer de grens over tot groot genoegen van de kids. Daar bij het oude huis van mijn opa en oma. O ja er waren mooie campers bij met nog mooiere prijskaartjes. Een zoveelste camperbeurs en ja prachtig met een zee van tijd en een van alle gemakken voorziene camper. Maar tijd. Prijskaartje. Als de kids de deur uit zijn schat. Ik protesteer tegen manlief dat ik een tent ook wel een idee vind. Het ging immers geweldig met tentje en al het vliegtuig in en ter plekke een huurauto op Corsica. Dat vliegen gewoon lekker is en net als niet zelf koken dat is. Dat het lekker is om geen uren te rijden en mij in gedachten weer terug zie dat wij met een oude bargel van een camper te rijden die begon te roken in de Gothardtunnel , maar ons toch in Italië bracht al ging ie niet sneller dan 100 en bracht die ons toch over een grote bergpas en sliepen wij in een voorstad van Turijn voor het politiebureau zonder dat ik het zag en hadden wij zigeunerburen in San Remo waar big mama ons wegkeek met haar vlijmscherpe blik in haar leren zetel aan de lange tafel uitgestald op een overvolle camperplaats langs een denderende spoorbaan en in de nacht er een flinke ruzie onder die familie was. En kwamen we menige prostituee tegen in de stromende regen in bikini op de Povlakte,dat we niet wisten wat we zagen. …Gedachten flitsen door mijn hoofd…Aan wat ooit een campervakantie en mijn ervaring daarmee was.

Het chronische tijdgebrek voor een camper. Het ding altijd meezeulen als je de stad of zo inwilt om nog maar niet te spreken over inparkeerproblemen. Maar vooral ook niet zomaar de boel de boel te kunnen laten en dat ik graag alles strak inplan.Gewoon dat het allemaal niet zo gemakkelijk is en gaat en toch ook zie hoe graag de kinderen het ineens willen en onze tweeling zich denkbeeldig zich ook al in een camper zien en Dion juist gemakkelijker eens een weekendje meekan. Ik heb mijn bedenkingen en ga in protest. Je wordt een huismus wordt er maar even gezegd. Goh ja thuis vind ik het ook wel fijn.Ja ik …

We komen nav een advertentie bij een camper terecht. Een prijsje die heb je er met 2 vliegvakanties eruit zegt manlief. Want ja inderdaad duur is zoiets als afgelopen jaar ook wel en onze jongste betalen wij nu ook voor een zitplaats.

Het ding wat de naam camper niet meer zou mogen dragen blijkt verrot en ik trek beleefd mijn laarzen uit om de alkoof te testen(waarom eigenlijk)…maar mijn sokken maken een soppend geluid en ik word mij bewust van twee kletsnatte sokken. De camper is  vies…Maar mijn natte voeten zijn niet nat geworden van een lek dak, nee zegt de man….Ik heb zojuist de vloerbedekking gedaan, die was zo vies. Ach ja..waarom heeft u de rest van de camper niet even meegepakt. De zgn in goede verkerende camper is een bouwval op wielen. We stappen weer in de auto, ik met natte voeten en een illusie armer en hebben protesterende kinderen. Waarom kopen wij hem niet…

Dit verhaal gaat over..

Enigzins ter opluchting van mams. Maar de zoektocht van manlief gaat verder. Ik probeer mij de voordelen te bedenken met in mijn achterhoofd dat het niet een camper zal zijn met een prachtinrichting en van alle gemakken voorzien. Ja…dat wil ik wel als een verwende madame. Anders liever een tent. Maar misschien het ook niet zo zwart, wit is zoals ik het nu zie.Je ziet maar zeg ik tegen manlief als hij er weer 1tje  ziet. Die ik niet gezien heb. Het is een oudje…Maar ziet er goed uit en hij lekt niet. Nee gezien heb ik hem ook nog niet. Maar er komt en camper…een camper die mijn manlief van de binnenkant gaat strippen en denkbeeldig zie ik de inrichting van mijn dromen. Goh ik geloof dat ik weer naar campers ga en wil kijken. De inrichting van die van 160.oo0 euro is wel geweldig en dat vaste bed is ook mooi. Het kersenhout en het witte leer. Misschien is het ook wel leuk en een idee. Ik krijg er ineens heel veel zin in. Ach en anders verkopen wij hem met winst hoor ik manlief zeggen en je hebt gelijk. Die met die lek staat nog op MP ; ) Dit is een koopje…..Wordt vervolgd.

Herschaalde_kopie_van_img_2072_2 .Herschaalde_kopie_van_img_2070 .

7 Responses to “Huismus? of huis mee……”

 • Rinus zegt:

  Klinkt allemaal wel leuk zo’n camper en het is het eigen huis gevoel…Maar is huren voor 2 weken niet veel goedkoper dan kopen?.
  Je moet er van houden, voor mij is het niks, maar het kan leuk wezen.
  Veel sucses en plezier.
  Groet Rinus.

 • Jeanette zegt:

  Wij gaan hem ook verhuren als ie af is ; ).

 • Joyce zegt:

  Hoi Jeanette,
  Leuk blog heb je geschreven.Weet je wat het is met die mooie,dure campers, ik zie mezelf er nog niet in stappen met mijn zandvoeten en met zonnebrand in gesmeerde lijf op de mooie bekleding ! En dan met kinderen ? juist moet je camper lekker leefbaar zijn !
  Nee,wij hebben nog geen route voor door Noorwegen.Ik wacht op mooi weer,dan kom ik een beetje in de stemming
  Doeidoei Joyce

 • Tina zegt:

  O ja, ik zou ook wel een camper willen hebben. Maar dan wil ik een mooie ruime, oftewel, onbetaalbaar voor ons. Dus die camper zal er niet komen. Ik heb ook wel eens naar de verhuurprijzen gekeken, maar ook dat is helaas behoorlijk duur. Maar goed, dat betekent voor jullie dat jullie financieel binnenlopen zodra de camper af is en jullie hem in de verhuur kunnen gooien 😉

 • Sandra zegt:

  wat leuk geschreven Jeanette, ik vond het wel lachen en zag het zo voor me, die natte sokken van jou!
  en staat deze nu echt al bij jullie op de oprit, wel een hoop werk dan.

 • Jeanette zegt:

  Nou die van de natte sokken staat niet op de inrit hoor. Het is een ander geworden die niet lek was….nou ja klein beetje dan bleek. Maar geen nattesokken geval. Het is een zo begin ninetiesgevalletje….zo pasee ; ).

 • Natasza zegt:

  Zou je graag willen uitnodigen in ons huis in Zuid-Italie (in de bergen), maar dan zul je wel moeten vliegen, dat of 2200 km in de auto.

  Fijne zondag nog.

  Carpe Diem
  Natasza

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief