Fantastische vakantie gehad op Corsica

Wij hebben een fantastische vakantie gehad op Corsica

Waarom wij de laatste jaren nooit meer kampeerden weet ik eigenlijk niet. Maar wij hadden onze zinnen op Corsica gezet en toen bleek dat daar een simpel appartementje meer dan 7oo euro per week moest kosten boven op de vliegreis. Wij kwamen daarom op het idee om te gaan kamperen;  maar toch ook het gemak van een vliegreis te hebben omdat ik erg tegen zo`n lange autorit opzag. De tent moest dus mee met nog alle andere bagage. Alleen een tafel en een afwasteiltje en gasvullingen hebben wij daar gekocht. De megasupermarkten hadden alles.  De miniklapstoeltjes van de Vrijbuiter waren een ramp na twee dagen: want ze zouden 120 kilo kunnen dragen; maar Giovanni zakte er zelfs nog door heen. De vlucht heen ging zo snel (mede door de wind in de rug, bleek) dat wij er binnen anderhalf uur waren. De koffers rolden ook meteen van de band en onze huurauto stond ook al klaar. Deze was nog zo goed als nieuw. Een Renault Megane. De rit naar de camping viel tegen (200 kilometer) Wij kwamen pas rond schemer aan. Tja en in die schemering bleek onze tent op een mierennest te staan. Honderden mieren liepen door de leefruimte de volgende ochtend. Giovanni ontdekte het bij het opstaan. De volgende ochtend hebben wij de tent in het geheel opgepakt en daarmee kwamen wij op een mooie plek met uitzicht op zee te staan. Los van de flinke opstap tegen de helling en erg ver van de douches en wc waren wij heel tevreden. Wij hebben daar dan ook 9 nachten gestaan en heel veel moois gezien met onze autoritjes, wandelingen en strand en stadbezoekjes. Voor Giovanni waren sommige wandelingen best zwaar. Lang en zekers niet zonder obstakels. Bepaalde trajekten waren gewoonweg niet te doen. Te gevaarlijk.

 Op 15 augustus vertrokken wij richting Calvi. Wij hebben daar op enkele campings rond gekeken , maar vonden die niet echt geweldig. Hutje mutje . Het hoogseizoen betekent wel topdrukte,vooral Fransen en Italianen zijn er op vakantie en vaak is het ook nog file rijden bij dorpjes en stadjes. Reden eerst door, maar bij het zien van de kustweg richting Porto leek het niet goed om deze te volgen en dan nog een camping te gaan zoeken tegen de avond. Vandaar dus omgekeerd en 10 kilometer buiten Calvi bij het dorpje Lumio een leuke camping gevonden die meer leek op wat wij in gedachten hadden. Die avond, meer bij toeval dat wij in Calvi waren was daar een spectaculair vuurwerk. Het duurde meer dan een half uur en was echt te gek. Giovanni plaatste een mooie opmerking. Hij zei: Opa en oma zien dit vast ook daarboven. Giovanni kwam elke avond veel te laat op bed. Maar alle kinderen zijn daar tot laat op. Alleen had Giovanni niet zijn siesta. Maar Giovanni vond kamperen toch ook wel erg leuk. Daarnaast hoorde je hem nooit klagen, maar deed volop aan de bergwandelingen mee, hoe moeilijk soms ook. Wij hebben veel foto’s gemaakt,te zien op deze link.

Twee weken waren erg snel om. Corsica overtrof al onze verwachtingen en wij keren zeker nog een keer weer terug. Wij hebben heel veel indrukken op gedaan. En met een tent was ook erg leuk. Zo leuk dat wij het jammer vinden niet eerder gewoon met een tent het vliegtuig zijn ingegaan en dan maar zien. Het is ook erg meegevallen. Vanmiddag hebben wij Dion weer opgehaald. Ook hij had het heel erg naar zijn zin gehad. Bij het logeerhuis waren zijn vriendjes ook en er was een heel aktiviteitenprogamma.Toch jammer dat hij alle moois niet kan aanschouwen. En als wij het over mooi hebben;  dan is het wel Corsica!

2 Responses to “Fantastische vakantie gehad op Corsica”

  • Sandra zegt:

    ik heb ze net bekeken hoor, het zijn echt prachtige foto’s! Fijn dat ook Dion het naar zijn zin gehad heeft!

  • Louise zegt:

    Heb net je andere website over de boys bekeken. Allereerst wil ik zeggend at het kanppe mannetjes zijn. Ze zullen alter de vrouwtjes van zich moeten schudden, denk ik!
    Maar ook heb ik bewondering voor hoe ze zich hun leven lang al door het leven slaan! Petje af! Enne, blijven genieten van elkaar!
    Fijn weekend, Louise

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief