Muizenterreur

Als je spontaan op je log gaat zetten dat je last hebt van muizenterreur moet je je gaan afvragen of ik straks zaterdag niet zonder oppas voor ons huis zit. Moet  ik gaan vertellen dat de nachten soms spookachtige geluiden voortbrengen onder de naam muis. Maar dat die muis het nu zelfs zo bont heeft gemaakt en dat bij het open trekken van een keukenkastje ik twee zwarte oogjes met wat grijs erom heen mij aankeken en zeiden schijt aan jou? en keken daarbij de jager aan. Tot mijn schrik zag ik dat één  verpakking was opengetrokken en er flink van van de crackers was afgevreten en inderdaad ook gescheten was.

Ik heb dus bijna altijd in oude huizen gewoond en ken het verschijnsel met de naam muis. In potdichte nieuwe huizen zie je ze namelijk niet. Op de boerderij liep er keer 1 zo langs de woonkamerwand. Bij mijn opa en oma was er ooit 1 verdronken in de appelstroop en ik heb staan gillen toen bij het openen van een voerton mij drie in de broek vlogen. Heb mij nog nooit zo snel van mijn broek  ontdaan . Bij een vriendin had de vader een briefje van duizend verstopt. Het briefje bleek later opgevreten. Weg duizend gulden.

Je denkt dan dat als je katten hebt, geen last van muizen zult hebben. Inderdaad hebben de twee katers een keer hun best gedaan. 6 muizen tegelijk gevangen en verspreid over de dam toen ik een ontmoeting met een ex-collega had.Zo van zie ons eens.Maar de laatse tijd zie ik ze nog weinig vangen. En ja Moby onze hond deed het vroeger nog wel. Muizen vangen. Mijn nieuwe buurvrouw die ik ontmoete begon er ook over. Er zijn toch wel verdacht veel muizen hier. Alle keukenkastjes dus maar leeggemaakt en een val. Een groot stuk kaas en het moet lukken.

Het is weg. Wat is weg vraag ik manlief. De kaas ? De man waarmee ik vandaag dertien jaar getrouwd ben. De muizenval roept hij .Wat roep ik vol ongeloof en ga ter bevestiging een blik werpen in het kastje. Inderdaad de val met de kaas is weg. Wij hebben last van muizenterreur!! Dus zit manlief weer te klussen om het allerkleinste gaatje wat daar rest dicht te maken. Maar waar de val  met kaas heengesleept  is is een raadsel…..

3 Responses to “Muizenterreur”

 • marl1 zegt:

  OT: Heb je prachtige foto bewonderd- wat een mooi beeld 🙂
  (Krijg wel weer mooie tuin, stuk kleiner, maar toch nog 7 bomen..;-))

 • Sandra zegt:

  zou goed kunnen dat die muis wel in de val zit, met 1 pootje, zo kan ‘ie namelijk met val en al weglopen. overlevenskans zeer klein zo! aldus mijn ervaring!
  zo heb ik in een vorig huis ook wel eens in de keuken een val gezet die was ook verdwenen. paar weken later rook ik toch een nare lucht in de keuken, op een gegeven moment besloten de onderplint los te maken onder keuken, jawel, gevonden, ik zal niet in details treden hoe dat er verder uitzag…
  de plint bleef er nog weken af en er zijn een paar flessen chloor over heen gegaan!

 • Tina zegt:

  Ik denk dat die muis met één pootje erin zat en dat ding dus maar meegesleept heeft. Die is ergens een ermbarmelijke dood gestorven *snik*. Dat vind ik dan ook weer zielig. Zo veilig op een afstandje dan, want als ik zelf een muis in huis zie ben ik ook echt niet blij. Trouwens, van dat AH filmpje word ik ook niet blij. Oeps, zo gaat het er dus aan toe.

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief