ijverige bij

1

2

3

De honingbij wordt ernstig bedreigd. Als de bij totaal uitsterft heeft dit vergaande gevolgen. Zo ijverig als ik vandaag met mijn lens in de weer ben is deze bij het met verzamelen van stuifmeel. Het leven van deze bij bestaat uit werken. Deze arbeid is onmisbaar voor het voortbestaan van veel bloemen en planten en misschien op den duur wel van de mensheid. Het bijtje in mijn lens zal zich er niet bewust van zijn. Het vliegt op en aan. Doet zijn werk. De bovenste foto heeft zelfs iets aandoenlijks. Als je goed kijkt lijkt zijn kontje wel een blijde smiley !!  Twee oogjes en een lach, zeggende bekijk het leven met een lach, ook al bestaat deze niet uit wat je ervan verwacht. Of in het ergste geval kick my ass !

Ik zou zeggen, geniet van je laatste dagen of doe het rustiger aan, maar sterf niet uit. Met 800 kilometer vliegen zit je leven erop.

( mijn opa was imker, ik heb zelfs nog een blok bijenwas van hem)

4 Responses to “ijverige bij”

 • Tina zegt:

  Wow, mooie foto’s. Ja, de bij op de bovenste foto ziet er knuffelbaar en dottig uit. Hoe heb je het voor elkaar gekregen 😉
  Met het lezen van dit logje ben ik weer wat wijzer geworden, want ik wist dus niet dat bijen met uitsterven werden bedreigd. En al helemaal niet wat voor een gevolgen dit zal hebben. Hopelijk gebeurt dit nog lang niet.

 • saltyletters zegt:

  Mooi en ontroerend te zien, hoe dieren werken. Zo nauwgezet en bevlogen ( letterlijk en figuurlijk in dit geval ).
  Jammer dat het zo slecht gaat met de bijen, hopelijk keert het tij nog.
  Het wordt inderdaad een ecologische mega-ramp als dit diertje uitsterft…

 • Groupon zegt:

  Prachtige foto’s hoor, vooral de bovenste foto met de bij, dat ziet er echt heel mooi en natuurlijk uit.

 • djlian zegt:

  Ik sluit mij bij alle bovenstaande responses aan. Echt wonderbaarlijk vastgelegd: de ijverige bij met het smileykontje!! Vraag me af hoeveel mensen dit op was gevallen alvorens jij het vertelde. MOOI

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief