Het paddenstoelenboek

padde

Het paddenstoelenboek van Edwin Florès kreeg ik voor mijn verjaardag. Deze mocht eigenlijk niet in mijn verzameling kookboeken ontbreken. De herfst is natuurlijk het aangewezen seizoen om paddenstoelen te vinden. Maar wat misschien niet iedereen weet is dat paddenstoelen ook in de andere seizoenen voorkomen. Het is nu nog maar de vraag of ik middels dit boek zou durven over te gaan tot het plukken van paddenstoelen in het bos en het bereiden ervan. In gedachten zie ik een romantisch tafereeltje. Met een mandje vol paddenstoelen thuis komen en dan de keuken induiken en mijn zinnen erop loslaten.
Helaas kan het nuttigen van zelfgeplukte paddenstoelen ook de nodige risico’s met zich meebrengen.
De herfst brengt in ieder geval prachtige seizoensgebonden producten voort. Vanavond staan op het menu ook paddenstoelen. Ze komen weliswaar niet uit het bos, ik zocht ze in de koelvitrine.

One Response to “Het paddenstoelenboek”

  • Tina zegt:

    Op zich vind ik het wel interessant, maar tegelijkertijd zou ik zelf als de dood zijn om toevallig een giftige te plukken. Heb nog wel eens verhalen gehoord van mensen die dit niet overleefd hebben. Ik denk dat ik het zelf hoe dan ook bij de koelvitrine houd 😉

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief