Luxeprobleem

Als het op de vakantiebestemming kiezen aankomt is het al snel dat manlief het laat afweten . Dit heeft natuurlijk voordelen. Tot nu toe heb ik bijna alle bestemmingen mogen bepalen. Manlief verdiept zich er als het erop aan komt zelfs niet in. Voor mij begint het vakantieplezier al met het bezoek van websites van bestemmingen  en door zoveel mogelijk informatie te vergaren. Er zijn mensen die elk jaar voor een zelfde bestemming kiezen. Toch zijn wij daar niet zo van. Het liefst ontdekken we keer op keer wat nieuws. Maar wel binnen de grenzen want sommige bestemmingen kunnen wij nu ook nog wel even vergeten. We hebben drie kids en aan het thuisfront altijd veels te veel te regelen. Maar nu slaat de twijfel toe. Ja het is zeker is dat we met onze camper gaan. En in mijn hoofd zit vooral  Sardinie Maar na ons Elba avontuur heeft manlief natuurlijk wel enige twijfel over eilanden. Op Corsica zijn wij ook geweest. Met een tentje het vliegtuig in. Corsica was werkelijk schitterend. Alleen na onze mening wat minder camperproof. Dus dan  toch maar naar Sardinië? Het stomme is dat een vlucht lijkt voordeliger te zijn. Maar dan heb je nog geen onderdak en vervoer op het eiland. Ik begin inmiddels aardig te twijfelen. Tja ik heb een luxeprobleem. Ik weet het. Misschien moeten we gewoon gaan rijden en zien waar de camper ons brengt. Wie weet Sardinië.

Als kind zwijmelde ik al over (verre) reizen, het liefst was ik stewardess of reisleidster geworden als het destijds aan mij gelegen had.  Ik plakte plaatjes in plakboeken en op zesjarige leeftijd heb ik al ware Skiërs in de sneeuw en bergen  getekend. Eerste vakantie was op 8 jarige leeftijd naar Nes, Ameland.  Compleet onder de indruk van de Noordzee. Op 19 jarige leeftijd ging ik jawel voor het eerst naar het buitenland. Van schoolreisjes naar het buitenland was geen sprake. Morgen gaat Gio naar movieword in Botrop. Tijden zijn veranderd, de jeugd en scouting gaat tegenwoordig naar het buitenland. Zo hoorde ik laatst  zelf over een klas die naar Rusland ging.

Mijn voetstappen een paar stappen over de grens van mijn opa en opa die op de grens van Duitsland woonde vond ik al magisch. Giovanni lacht mij uit. De goedkoopste low budgetbusreis naar Spanje die er maar te bedenken was was mijn eerste buitenlandavontuur. Mijn verste reis ooit was drie weken Sri Lanka met een ex. Wel indrukwekkend, maar tegelijk ook een vreselijke groepsreis waarmee ik groepsreizen bij deze had afgezworen. Wij bevonden ons dan voornamelijk ook onder de locale bevolking tot in de krottenwijken toe. De groep haalde de neus ervoor op. Daarnaast werkte ik een gedeeltelijk zomerseizoen op een rederij in het buitenland. In dat opzicht ben ik inmiddels wel verwend.  Maar vele wensen op reisgebied  heb ik nog zeker. Mijn ouders zijn in hun leven nooit verder gekomen dan Luxemburg. Met pensioen zouden ze gaan genieten. Het kwam er nooit meer van……………….

5 Responses to “Luxeprobleem”

 • Sandra zegt:

  een luxeprobleem, inderdaad! maar wel leuk die voorpret van het uitzoeken vooraf en herkenbaar.
  wij proberen meestal naar een ander plekje te gaan, wel binnen Nederland in ons geval, met de kinderen zijn we nog niet op buitenlandse vakantie geweest. dit jaar gaan we “bijna” naar het buitenland: Texel! alleen al door die overtocht denk ik een leuke ervaring voor de kids!

 • giodio zegt:

  Het luxeprobleem is opgelost, net een overtocht naar Corsica geboekt ; )

 • Tina zegt:

  Dat gaan genieten wanneer je met pensioen bent, is iets waar wij ook nogal huiverig voor zijn. Je moet maar zien of je het redt. Wij hebben gisteren een vakantie voor volgend jaar mei geboekt (Florida again. Ik heb dus een man die denkt dattie dood gaat wanneer hij daar een jaar niet komt ;-D) en zelfs dan denk ik; als er in de tussentijd maar niets geks gebeurt.
  Maareh, ik lees dat het je al een beslissing hebt gemaakt. Nu kan de voorpret pas echt beginnen!

 • Rinus zegt:

  Mooie verhaal en herkenbaar.
  Inderdaad nu gaan genieten en niet wanneer je denkt dat het wel kan, want dan ben je te laat.
  Alvast een fijne vakantie en benieuwd waar de trip heen gaat, Terschelling!.
  Groet Rinus.

 • Sandra zegt:

  goed gedaan! het kan maar geboekt zijn!

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief