Rijker door het museum

 

Destijds als 18 jarige gingen een vriendin en ik met een schoolreis naar Amsterdam voor  o.a. een bezoek aan het Rijksmuseum . Als 18 jarige ben je dan zowaar nog  een puber. Heel bewust koos ik destijds wel voor een creatieve, artistieke opleiding. Maar Amsterdam had meerdere verlokkingen in petto dan het Rijksmuseum. Inspiratie? wij zeiden shoppen!. Vriendin en ik hadden een paar schilderijen aanschouwd en vonden het snel genoeg. Wij gingen al snel (zwart rijdend) met de tram naar de Kalverstraat, want winkelen was toch wel net iets gaver vonden wij. De ironie was ook nog dat wij na afloop van ons winkelen op de verkeerde tram stapten waarbij het visioen van onze bus missen snel opging. Nu echter het liep  dat nog met een sisser af.

Inmiddels is er veel veranderd in mijn leven en manier van denken. Ik kan nu namelijk uren in een museum doorbrengen. En welke musea het ook zou zijn. Ik vermaak mij er kostelijk!  Inspiratie, educatie, bezinning of tijden van vroeger herleven.  Nu zou ik het Rijksmuseum zo verkiezen boven winkelen.  Zou ik mijn puberzoom wel een  trap onder zijn hol willen geven terwijl zijn rol niet veel met die van mij destijds verschilt. Mijn teken en schilder talent geërfd van mijn vader  ben ik gaan verslonzen en dat voelt als verloren. Puberzoon die het ook heeft , heeft zich er ook tegen gekeerd. Veel kan ik niet zeggen met mijn atelier in wording wanneer alles zal veranderen.  Maar een online bezoekje aan het rijksmuseum valt ook genoeg inspiratie op te doen. In principe hoef je er niet eens meer heen want alle werken zijn tot in detail te bewonderen.

Nog leuker is het als ik een werken van Petrus Johannes Arendzen, tegenkom op de website. Verhip  deze tekening heb ik thuis!  Zelfs het molentje en de handtekening en het is getekend.

tekening

 

 

Een echte dus, geen kopie. Op een rommelmarkt in Hengelo kwam ik in een doos met aftandse lijsten ook deze tekening tegen. De verkoopster vroeg er twee euro voor en ik wist dat dit meer dan twee euro waard was. Maar ik vond het ook gewoon mooi. Ik rekende mij zelf al rijk toen ik ging googelen op naam en werken die te vinden waren verdacht veel van deze kunstenaar weg hadden. Afgelopen zomer kon ik hem taxeren. Wat blijkt dat dit  om een studie ging en nagetekend is van het werk van Arendzen. Achter de twee kon ik twee nullen  zetten. Niet gek toch voor 2 euro. Maar stel nu dat ik de ECHTE heb, wat dan ; )

Ook eens een kijkje nemen in werken van de Rijksstudio of een eigen galerij aanmaken kan zelf in de Rijkstudio

 

2 Responses to “Rijker door het museum”

  • Regina zegt:

    Het tekenen en schilderen is bij mij ook opgedroogd. Jammer, ja. En we worden ondertussen ouder en ouder, hè, hahaha. Oudste doet nu een creatieve opleiding, dus zal gelukkig voorlopig wel blijven tekenen. Ik was als puber altijd jaloers op jongeren die ik in het openbaar vervoer zag met een grote tekenmap onder de arm en onlangs heb ik zo’n map voor hem moeten kopen. Maakt het een heeeel klein beetje goed 🙂
    Ha, ja stel dat je de echte hebt. Daar kun je nog wel even over doordromen! 😀

    • giodio zegt:

      Wees maar trots op je oudste. Zoon Gio heeft ook tekentalent. De laatste keer dat ik hem nog spontaan thuis zag tekenen was wel een jaar geleden. Zo jammer, maar leg hem dat maar eens uit. Dat wordt afgedaan als stom ge bemoei, tja en helaas kun je creativiteit niet afdwingen. Maar gelukkig speelt hij nog wel gitaar ; )

Leave a Reply

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief