Vanwaar de naam GioDio ?

De naam GioDio is ontstaan door de beginletters van de namen van onze tweeling samen te voegen. In werkelijkheid is er overigens weinig sprake van veel samen zijn. Dit is niet het eerste wat in je opkomt als je aan een tweeling denkt. Hun leventjes liggen nogal ver uiteen. Dion en Giovanni zijn meer dan drie maanden te vroeg geboren. Of dit nog niet genoeg was.

Hun opa en mijn vader overleed  twee dagen voor hun geboorte in het zelfde ziekenhuis waar ik op dat moment lag . Men trachtte de vroeggeboorte  tegen te houden. Helaas mocht het niet zo zijn. Ze hebben een moeilijke start gehad. Dion heeft een half jaar in het ziekenhuis gelegen. Giovanni heeft in tegenstelling tot zijn tweelingbroer niets aan de vroeggeboorte overgehouden. Dion heeft naast wat kleine restverschijnselen  een vorm van pdd-noss. Hij is blind geworden na vijf maanden (ROP) Dit  mede door nalatigheid van een onoplettende oogarts in het ziekenhuis. Het komt er op neer dat het niet nodig was geweest als het tijdig ontdekt was en er meteen actie op was ondernomen. Men was te laat. Dit heeft natuurlijk nogal wat gevolgen voor ons gezin.

De impact voor ons is destijds erg groot geweest en vaak nog. Het feit dat mijn vader twee dagen voor de geboorte van onze tweeling overleed was erg wrang. We waren bang dat naast zijn dood onze tweeling het ook niet zou overleven.  Ons leven veranderde in 1 klap.

In 2005 heb ik een website gemaakt over onze tweeling en de naam ervoor werd Giodio. Een logisch vervolg hiervan werd een weblog, deze waarop u zich nu bevindt en ons wel en wee kunt lezen.

Photobucket

.

Follow Me on Pinterest
.

Let wel, hier geldt ©GioDio

Archief